IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трябва ли да почистваме колата от сняг, ако не се кара дълго време?

Този въпрос може да се разглежда от две страни: от гледна точка на безопасността и от гледна точка на технологията

Има една група водачи, които по-рядко управляват автомобилите си през зимата. Личните автомобили на тези шофьори през този период обикновено остават неподвижни навън и неизбежно се превръщат в снежни преспи. Има ли смисъл да ги чистите или пък не е проблем да ги оставите и снежната покривка да се стопи сама?


кола почистване


Този въпрос може да се разглежда от две страни: от гледна точка на безопасността и от гледна точка на технологията. В навечерието на новогодишната нощ евентуална снежна шапка може да спаси колата ви от летящите отвсякъде фойерверки. Искрите, които безмилостно горят горния слой боя, определено ще изгаснат и просто няма да го достигнат. Под снега може да скрием колата и от разрушителното действие на боклука, от година на година, изливащ се от прозорците на жилищните ни комплекси.

Разбира се, снегът няма да ви спаси от добре насочена бутилка, но всичко останало ще бъде „омекотено“.  Но тук свършват превантивните свойства на снега и започват разрушителните.

Факт е, че тежката маса кристализирана вода притиска цялата кола. И го прави неравномерно. Такова „внимание“ определено няма да бъде приветствано от гумите, които просто не са предназначени за такива натоварвания дълго време и могат да се деформират. Лагерите на колелата също трябва да бъдат включени в този списък, проблеми в които също могат да бъдат причинени от повишено налягане отгоре. Особено ако вече са накрая на живота си.


кола почистване


Естествено и пружините, амортисьорите и другите елементи на окачването изпитват подобно "страдание": първите могат да омекнат, вторите да протекат, а на третите просто да им се съкрати живота. Опитът да отворите багажника, покрит с дебела шапка от сняг, също няма да доведе до нищо добро. Така, че е добре да се почиства колата от снега - най-малко си е едно раздвижване, което ще коригира тежкото положение, появяващо се при мнозина през зимните месеци и свързано с хладилника.

0 от 500