IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво най-често се разваля в колата през зимата

Вижте петте най-често срещани проблема в студеното време

Възлите и агрегатите на превозните средства през зимата изпитват повишен стрес, особено акумулатора. В крайна сметка повечето собственици на автомобили са се сблъсквали с този проблем, когато сутрин е невъзможно да се стартира двигателя.


зима проблеми


Батерията, която е останала на студа и в нея няма ток, е първият знак, че уредът е "уморен" и най-вероятно ще трябва да бъде сменен в много близко бъдеще. Но при студен старт на двигателя, в допълнение към проблемите с акумулатора, водачът може да се срещне и с неизправност на генератора. Тази повреда не е критична, ако в колата е монтиран нов акумулатор, но все пак изисква закупуване на нова резервна част и нейното инсталиране възможно най-скоро.

Останалите неизправности, с които шофьорите могат да се сблъскат през зимата, могат да бъдат избегнати, като прегледаме автомобила навреме. Например, обърнете специално внимание на чистачките на предното стъкло. Ако по време на размразяването много мръсотия полепне по предното стъкло, тогава износените чистачки няма да се справят добре с него, само ще размазват мръсотията по стъклото.

Проверете внимателно гумите си и по-конкретно състоянието на протектора. Лошото състояние на гумите през зимата увеличава в пъти вероятността от инцидент. Проверете и състоянието на уплътненията на вратите. Тези устройства служат за поддържане на превозното средство в относително херметично състояние. Уплътненията могат да се повредят, например, след измиване, ако не са правилно изсушени и замръзнат.

Често срещаните грешки при експлоатация на автомобил през зимата обикновено се дължат както на липсата на опит сред шофьорите, така и на недостатъчната грижа за автомобила. А точно през студените месеци, тя не трябва да се пренебрегва.

0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До #1 ( преди 2 години )
    Момче стига си писал небивалици по сайтовете. То не бе Норвегия, то не бе Северен полюс, то не бе чудо. Той тоя ток дето се зареждат батериите да не мислиш, че едно пиле го носи.
  • #3
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Купувате си апартамент с гараж и си спестявяте подобни проблеми, но ако сте обитател на 40-годишна панелка и нямате подобна възможност , внимавайте вечерта да не спрете в дълбока кал или локва, щот като замръзнат няма излизане
  • #2
    25 rate up comment 6 rate down comment
    до 1 ( преди 2 години )
    Кво викаш: Електричките били най-надежните коли?! Хм, а Дядо Коледа викаш и той ги кара!
  • #1
    9 rate up comment 29 rate down comment
    Викторианска епоха ( преди 2 години )
    Първата изобщо в света кола на литиеви батерии Nissan Prairie Joy EV служи безпроблемно шест години в японската база на Северния полюс (Ny-Alesund, Svalbard) като доказателство, че това са най-надеждните коли в екстремни условия: безотказни в екстремен студ, наводнения, пресечен терен, вулканичен прах и пр.