IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как работят специалните SUV гуми?

За да покрият високите изисквания на този тип автомобили, производителите прибягват до множество хитрости

Отдавна мина времето, когато автомобилните гуми бяха просто парчета каучук, отлети в кръгла форма. След повече от век еволюция, днешните гуми са високотехнологични продукти, и всеки производител си има свои собствени хитри решения. Освен това гумите стават все по-специализирани - зимни, летни и всесезонни; високоскоростни или пък за повишени натоварвания; пестящи гориво и дори ултраекологични, от заместващи каучука материали.
Но едва ли има друг тип гуми, който да отговаря на по-тежки изисквания от тези за SUV моделите.  
 
  
офроуд, Toyota, пикап, офроуд гуми
   
    
Те трябва да носят доста по-високо средно тегло, защото SUV моделите тежат средно с 15-20% повече от традиционните седани и хечбеци. Освен това трябва да се справят с по-висок център на тежестта. В същото време SUV автомобилите покриват най-различни нужди на своите собственици - следователно гумите трябва да са тихи и комфортни на асфалт, но да се справят добре и при приключения извън пътя, и да са в състояние да вършат по-тежка работа.

Тези толкова разнопосочни изисквания карат производителите да прибягват към целия си арсенал от хитрости, когато разработват гуми за SUV. Добър пример е най-актуалното попълнение в този сегмент: гумата Outpost AT за всякакви терени на финландския производител Nokian, предназначена за SUV автомобили и пикапи американски тип.


10 хитри решения при SUV гумите (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Бай ламби ( преди 2 години )
    Е като не са мръднали как караш 4 години с тия гуми бре?Ай зимата да не могат да мръднат у снега съм съгласен ама и лятото да не щат да мръднат....???Кви са тия гуми, сменяй ги!
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Rat Fink ( преди 2 години )
    Аз карам с Genral Grabber AT3 вече 4 години и не са мръднали лете и зиме
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    хахаха ( преди 2 години )
    И от къде купи джипова гума на Bridgestone 19 цола за 150 лева бре???Или на тая цена си ги купил втора употреба на 10 години с 2 мм. грайфер и с по 5 балона на гума.
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хубава реклама, ама и гумите с хубава цена. 300? за 17-ка гума ми идва малко в повече. За сравнение карам с 19-ки Bridgestone Blizzak струващи наполовина.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Уаз ( преди 2 години )
    Като влезете с тея гуми в калта, ме потърсете да ви тегля
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мишелин,Пирели, Гудиър,Клебер, Нокиан, Йокохама това са гумите. Въпреки, че между някой от тях има двойна разлика в цената, разликата в качеството на самите гуми е минимална.
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Платена реклама на Нокиан, след като същите си признаха преди няколко години, че за тестовете са предоставяли специално подготвени гуми, които не можете да си купите от никой магазин. Може и наистина да предоставят за тестове гуми с Кевлар, но дали наистина продават тези гуми на клиентите си ...
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    joro75 ( преди 2 години )
    Ква е тая реклама на тия гуми нокиан?Днеска в три сайта статии за тях.Явно са си платили да ги рекламират навсякъде.