IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да направите, ако капачката на резервоара за гориво е замръзнала

Икономичният вариант е чаша гореща вода, но има и по-технологичен метод

При настъпващите минусови температури има голяма вероятност капачката за резервоара за гориво да замръзне. какво да правите ако нямате достатъчно гориво ви разказваме сега. Повечето водачи локализират проблема точно на бензиностанцията под съпровода на мигаща лампа за гориво. Как да победите лошото време и законите на физиката, без да повредите тънката боя.


съвети


Ако това ни се случи, прилежно игнорирайки възмущението на шофьорите, стоящи на опашката зад вас, започваме истерично да чегъртаме леда или с пластмасова карта, или със стъргалка. Надеждата бързо изчезва, а в главата ни се роят мисли за най-близкия топъл и за предпочитане безплатен паркинг. И че наблизо трябва да има бензиностанция. Звучи ли ви познато? 

Най-простото решение, разбира се, е да стигнете до отопляем подземен паркинг, каквито има много благодарение на безобразно многобройните търговски центрове. Няколко часа и капакът на резервоара ще се отвори без чужда помощ - всичко, което трябва да направите, е да избършете „вратичката“ и спокойно да отидете до бензиностанцията. Вторият вариант е измиване. До много бензиностанции има автомивки, който за минути ще се справят с проблема.


съвети


Икономичният вариант пък е чаша гореща вода, но след отварянето и зареждането с гориво, капачката ще замръзне отново. Но има и по-технологичен метод, за който е по-лесно да помислите предварително, отколкото да слушате виковете и клаксоните на шофьорите зад вас.

Във почти всяка бензиностанция се продава размразител - химичен състав, който ви позволява бързо да разтопите леда, без да повредите нито боята, нито лака, нито гумените уплътнения. Принципът на работа е прост и достъпен: обработваме желаната област, изчакваме няколко минути, отваряме капака на резервоара с елегантно движение на ръката. Няма проблем, дора са възможни аплодисменти.

0 от 500