IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti вкарва вече продадени Chiron Pur Sport в сервиза

Проблемът при хиперколата е със задните гуми и засега засяга 9 бройки от модела

Френският автомобилен производител Bugatti е принуден да изтегли в сервизите си вече продадени бройки от хиперколата Bugatti Chiron Pur Sport заради проблем със задните гуми, които може да се спукат.


Bugatti Chiron Pur Sport


Сервизната акция засега е само на територията на САЩ, като ще засегне 9 автомобила, съобщиха от Националната администрация за безопасност на движението. Според информацията, по задните гуми на автомобила, който може да развие 350 км/ч, се образуват пукнатини. И след пробег от 4023,6 км има опасност те да се спукат.

Любопитното е, че Bugatti поръча разработка на специални гуми за модела на компанията Michelin. Те се казват Chiron Pur Sport Cup 2 R и имат размери 355/25, като отзад са монтирани на 21-цолови джанти. Решението на компанията е гумите да се сменят след пробег от 3017,52 км или на 1,5 години, като това ще се прави до разработката на нови гуми, които да не се напукват.

Смяната ще бъде за сметка на френския производител, чиито представители са направили оглед на деветте засегнати автомобила. Засега няма информация за инцидент с някой от тях. Първоначално пукнатините са открити при една от тестовите коли от модела, като причината за тях е неизвестна.

Снимки: Bugatti

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Неук ( преди 2 години )
    Само че вчера на завоя до Кафе де Пари Монако имаше спряло Бугати и собственичката пиеше кафе с млад господин. Не съм съгласен с 3
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    До 3. Нормалния Chiron вдига над 400, този не. А електричките също ускоряват така и не тежат по-малко.
  • #2
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Защо изобщо се хабат като никой не развива тая скорост с тия музейни експонати.Целта на тия коли и да се виси пред кафето дя те забележат
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    Защо са нужни специални гуми на Бугати за 350км/ч, като и други спортни коли развиват тази скорост и без специални гуми?