IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш дизайнер на BMW критикува суперкросоувъра XM

Създателят на X5 има сериозни претенции към екстериора на модела (ВИДЕО)

През ноември миналата година BMW представи прототипа Concept XM - най-мощният SUV на марката, който ще се появи на пазара. Въпреки хладния прием от страна на публиката, баварският производител обяви, че ще запази 90% от външните елементи на концепцията при серийния вариант.


BMW XM


Два месеца по-късно бившият дизайнер на BMW – Франк Стивънсън, разкри мнението си за XM, като то е доста негативно. Факт е, че дизайнерът отново се изказва доста емоционално, като обяви, че сегашните художници на марката „са си изгубили ума“. Стивънсън дори отиде по-далеч и нарече дизайна на суперкросоувъра „най-нелепия от 100 години“.

Като недостатъци създателят на BMW X5 посочи прекалено подчертани арки на колелата и „карикатурния“ преден навес, както и многобройните дизайнерски линии, всяка със собствена посока и претенция за доминация, което причинява визуално объркване.



Що се отнася до предницата, тук дизайнерът критикува мъничките фарове, които визуално уголемяват и без това гигантските „ноздри“ на радиаторната решетка. Според Стивънсън, причината, поради която BMW са избрали противоречивата посока на дизайна, може да е съзнателното желание да се правят „грозни автомобили“, за да се върнат към стария стил и така да си върнат любовта на потребителите.

Втората теория на дизайнера е, че BMW нарочно комбинира най-непривлекателните характеристики, за да изгради нещо безпрецедентно от тях. „Не е изключено дизайнерите на BMW просто да са полудели“, обобщава дизайнерът.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Нанекомудедова ( преди 2 години )
    Предницата ми прилича на Мазда cx5
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    stanetzz ( преди 2 години )
    А едно време ХМ беше забележителна кола. Футуристична, привличаща вниманието. Нямаше нищо общо с безличните кашони с колела, които произвеждаха германците през 80-те. Да, Ситроен ХМ имам предвид
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    С тези огромни бъбреци и нехармонични форми отдавна се излагат.Познавам няколко собственика на БМВ, които искаха да си подновят колите, но се отказаха и казват, че ще изчакат да дойде нов дизайн, защото този не им харесва. На мен също не ми харесва, но аз съм страничен наблюдател, но щом фенове на марката са разочаровани, значи има защо.
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    IM-A-дртиВайтBoY! ( преди 2 години )
    Това, което в конкретния случай е казано и посочено за Би-еN-дабъл Ю- В ПЪЛНА СИЛА важи и се отнася и за новопръкналите се "дизайнерски" нелепи разработки и проекти на директно Con-Curr-рира-щите ги Герман.йеМ-Бйеците - разлика почти НЕМА, тъй като и двете премиум-марки се "надбягват" една-друга кой да създаде и представи по-ГРОЗНА "дизайнерска" приумица, за разлика от ЕЛЕГАНТНО и НЕНАТРАЧИВО утвърждаващия се G-E-N-E-SiS! Железно доказан Факт - постижим само с/у 100 бона в БГН!
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До 10 ( преди 2 години )
    А ти какъв точно експерт си? Диванен специалист по всичко ли хаха
  • #9
    0 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тоя "легендарен дизайнер" е точно като оня "швейцарски експерт" с мармотите!!
  • #8
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Абе продажбите гърмят. Рекорд след рекорд. Ама имало там едни скромни сиромаси в дъното на Европа, ей там до Турция. Е те се сърдят и негодуват и се кълнат че няма да купуват. Абе ако щат, а те изобщо купуват ли? А тоз пич, дето се снима и оплюва бившият си работодател публично ,не му прави чест, ама е фактор и привлича внимание, чува му се думата.
  • #7
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Боб ( преди 2 години )
    Прилича на тоалетна
  • #6
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Xa ( преди 2 години )
    Суперкросоувър? Кое му е супер, къде е кроса и какъв му е овъра?
  • #5
    26 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 2 години )
    До това и Фиат Мултипла ще изглежда като елегантна италианка ;-)