IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи най-мощния си електромобил

Кросоувърът iX M60 получи 619 к.с. и ще струва минимум 110 000 евро

Премиерата на най-мощния сериен електромобил на BMW трябваше да се състои на изложението CES в Лас Вегас, но заради коронавирусната пандемия германският производител отказа участие в събитие. Баварците обаче спазиха обещанието си и показаха iX M60, който е и първият модел на ток на марката, разработен от нейното спортно подразделение М.


BMW iX M60


Електрическият SUV на BMW M разполага с два електромотора, които развиват максимална мощност от 619 к.с. при 1100 Нм въртящ момент. Всъщност, мощността варира от избрания режим на шофиране. Стандартно тя е 532 к.с. и 1015 Нм, а при преминаване в режим спорт достига максималните си стойности, както ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,8 секунди, което е забележително постижение за автомобил с тегло 2,5 тона.

Инженерите на BMW M са оборудвали iX M60 с адаптивно въздушно окачване, електронно управлявани амортисьори, завиващи задни колела и по-големи спирачки. Пробегът на електромобила е между 499 и 566 км според цикъла WLTP. При използването на система за бързо зареждане (до 200 кВт) само за 35 минути може да се възстанови до 80% от заряда в батерията.


BMW iX M60


Визуално BMW iX M60 не се различава кой знае колко от стандартните версии. Стандартно тази версия се предлага с 21-цолови джанти, но е възможно купувачите да изберат 22-цолови. Моделът е достъпен в 7 различни цвята - Alpine White, Dark Graphite, Phytonic Blue, Blue Ridge Mountain, Storm Bay, Oxide Grey and Aventurin Red.

Основна роля в интериора играят 12,3-инчовия цифров приборен панел, както и 14,9-инчовия централен екран. Някои повърхности са покрити с полиран алуминий, а копчето на скоростния лост и колелото на системата iDrive са изработени от кристал. Стандартно BMW iX M60 е оборудвано с адаптивен круиз-контрол, автоматичен асистент за дълги светлини, 360-градусова камера за паркиране, система за безжично зареждане, аудио-система Bowers And Wilkins и др.


Още снимки на електрическия спортен SUV - вижте в галерията:

Продажбите на BMW iX M60 ще стартират през лятото, като точните цени все още не са обявени. При условие, че версията xDrive40 с 326 к.с. стартира от над 85 000 евро, а iX xDrive50 с 523 к.с. от над 103 000 евро, се очаква най-мощният вариант да струва поне 110 000 евро.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тоя шестия на кви нарко.тици е ? Някой знае ли ? Човека има нужда от незабавна лекарска намеса!
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тесла те бия по празната кратуна, това бие Тесла.
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какво да кажем Тесла бие бмв по всички показатели край на темата
  • #5
    0 rate up comment 5 rate down comment
    IM-A-дртиВайтBoY! ( преди 2 години )
    А бе, друГарченца, кажете направо едни чисти 300 бонки в местни лЙЕфчета и ГОТОВО: Ваше е Бе-нЙЕ-вЙЕ-то, г-да съдебни заседатели! Перфектната сделка за заблЮдените ЯК.0. местни люде - 300 бона за тая ЩАЙГА след като на ТРОЙНАЯ по-ниска ЦЕНА може да имате чисто НОВ G-E-N-E-S-i-S! #1! "Oye Como VA!" и татко ви САНТАНА!
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всъщност вече е известна цената за Германия и тя е 132 000 евро
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    mariovial ( преди 2 години )
    Много мощно, много бързо много, много.... ама и много грозно бе!
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    По немските сайтове дават ориентировъчна цена 130хил евро което звучи по реалистично като се знаят надценките на М моделите няма как да е само 7хил над нормалния модел
  • #1
    8 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    110 K евро за да плашиш гаргите ... В БМВ съвсем са загубили връзка с реалността.