IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще пусне и X8 въпреки разработката на XM

Новият най-голям SUV на баварците ще струва минимум 100 000 евро

Първата информация, че BMW ще попълни гамата си с нов флагмански кросоувър, се появи след представянето на концептуалния модел X7 iPerformance на автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г. В крайна сметка две години по-късно се появи серийното X7, но и то не сложи край на слуховете, според които баварците готвят още един подобен модел – X8.


BMW X8


Първоначално се предполагаше, че това ще бъде купеобразна версия на BMW X7, но по-късно се разбра, че X8 всъщност ще получи собствена каросерия и няма да има нищо общо с настоящия флагман на марката. Междувременно компанията представи прототип на спортен кросоувър – XM, който е разработен от M-подразделението на марката, при това от нулата. Неговата серийна версия ще бъде качена на конвейера догодина.

Оказва се обаче, че в гамата на BMW има място за още един голям кросоувър. По информация на AutoBild, той също ще се появи на пазара през 2022 г., като цената му ще стартира от 100 000 евро. Така X8 ще бъде по-евтино от серийния XM, за който се очаква да струва около 142 000 евро.


BMW X8


Засега липсват подробности за задвижването на бъдещото BMW X8, но се очаква и то да получи хибридна система. При XM тя се състои от бензинов V8 двигател и електромотор със съвкупна мощност 750 к.с. и 1000 Нм, като само на ток големият SUV ще изминава около 80 км. И двата нови кросоувъра ще се произвеждат в американския завод на BMW, където се сглобяват и всички SUV-модели на марката от X3 до X7.

Снимки: BMW

0 от 500