IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия Tesla плаща на работниците с 20% по-малко от конкурентите

Най-големият автомобилен синдикат иска да представлява служителите от завода в Берлин

Най-големият германски автомобилен синдикат IG Metall обяви желание да представлява работниците в новата фабрика на Tesla близо до Берлин, като твърди, че служителите в предприятието получават значително по-ниско заплащане от тези, които работят за немските производители на автомобили.


Tesla


Синдикатът вече отвори офис близо до завода на Tesla, а местният му лидер Биргит Дитце, която ръководи дейността в Берлин, Бранденбург и Саксония, обяви, че съюзът е готов да обсъди заплащането, работното време и заетостта на служителите. Кандидатите за работа в Tesla вече са съобщили на IG Metall, че американският производител предлага с 20% по-ниско заплащане в сравнение с това на германски компании.

Освен това, компанията на Илон Мъск предлага на новите си служители пакети с опции за акции и бонуси вместо традиционното заплащане за отпуск. Очаква се, че във фабриката ще работят 12 000 души, които ще участват в производството на 500 000 коли на година.


Tesla


По информация на агенция Auto News приблизително 1800 работници са били наети от Tesla до Коледа. Първият етап от производство ще започне с 6000 служители, съобщи Биргит Дитце.

Досега Tesla имаше и проблеми с профсъюзите и в САЩ, като се противопостави на плановете им да навлязат във фабриката във Фриймонт (Калифорния). Профсъюз на работниците в завода в Берлин все още не е сформиран, но в IG Metall са амбицирани да го направят, за да може да защитават интересите на служителите на Tesla.

0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA антифен ( преди 2 години )
    К'ви милионери са това бре - имали милиони ама на хартия в акции - да си ги продадат и с кеша дазапочнат свястна рябота и себе-реализация в живота - не бачкатори ...
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Има само един завод в света, в който на поточната линия сглобяват работници-милионери и това е TESLA FREMONT, CA. Получили пакет акции при постъпване. Милионери до един. От 40 долара 2014-та на 1200 парчето в момента. Айн-Цу, Цвай-Цу, Драй-Цу - ДРЪНН! Бхахахахааа!
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тончо ( преди 2 години )
    Досега не бях виждал от 20 коментара 17 да са на един и същ човек
  • #15
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тесла имат единствен проблем а то е продуктовото позициониране изцяло грешен маркетинг и ако не променят визията си за бъдещето ще останат в историята поради липса на продажби взискателните клиенти търсят в автомобила статус безпрецедентен комфорт и сигурност при пътно поведение както и висококачествен интериор което тесла не желае да предложи въпреки огромния финасов ресурс които притежава
  • #14
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 11 ( преди 2 години )
    Е и какво ще стане, като паднат акциите след 3 години? Ще затворят осемте си фабрики?Ще закрият стоте хиляди зарядни станции? Ще спрат да продават по няколко милиона автомобила?
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аутомедия, вие отдавна сте доказали, че сте неадекватни на времето! Като се започне от собственика ви, мине се през сайта ви и се стигне до списвачите на пълни с абсурди и грешки материали! Ако не знаете, ще преживеете значително свиване, при това по всички направления. Още малко време! Мен ме изтрихте заради една неподходяща дума. Добре, търсите си повод, намерихте го! Ама това идиотче 12, което е изписало обидни, глупави и неверни неща, поради каква причина го държите?! Отговор от вас?!?!
  • #12
    10 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    елън мъск фалира нефтената и космическата индустрия на русииката и няма да му простят никога, невежи, некометентни, смотани и много, ама много нагли и агресивни, колкото повече ревете толкова по-добре. Елън мъск враг номер едно на тутраканската селищна систима!!! ( комунисти си бяхте, комунисти ще си останете)
  • #11
    4 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До две години розовите балони ще се спихнат и ще преживеете едно драматично падение на цената акциите на Тесла. Опипвачите от сектата не разбират от финансови коефициенти и не е задължително да им доказвам нищо. Дадох им източници, ама те са си опипвачи, не са четящи и разбиращи. Така или иначе сте смотани и неграмотни, а за несъстоятелността така или иначе нищо не знаеш, случването и в момента е несъотносимо към разговора, не съм го и твърдял! По-добре си замълчи, нямаш дори бегла представа!
  • #10
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Пипни ме тук ( преди 2 години )
    Абе пич, да се беше ограничил само с това, че Тесла Ще фалира скоро, за да не ни губиш времето. Всеки който не скаран с реалността, от години знае, че Тесла няма как да фалира и до две години ще задмине Mercedes по продажби на автомобили въобще, а не само на електромобили, ако ще от Мерцедес да представят 100 концепта дотогава. Представянето на концепти не означава продажби, а Тесла продава и всяко тримесечие увеличава продажбите си.
  • #9
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Опипвач неграмотен, смотан. Пък и запетайка сложил в средата на изречението, че да не вземем да си помислим, че нещо е скаран с пунктуацията и правописа. По принцип опипвачите са неграмотни, обаче конкретно този знае за наличието на запетайки! Респект! Чети, кажи ни за техн. предимство на Тесла! Вие бълг. не знаете, но иначе на америк. сте зверове. Моля, обяснете как до 2040 г. ще замените ТЕЦ и АЕЦ със солари, ще зареждате тесличките на воля и ще пеете радостни химни в прослава на сектата!