IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци показаха интериора на хибрид с плашещо име

Салонът на BYD Destroyer 05 наподобява този на Tesla и предлага впечатляващи функции

По време на автомобилното изложение в Гуанджоу миналия ноември, китайският производител BYD представи модела Destroyer 05 – хибриден седан, който изминава до 120 км само на електричество. Сега компанията-производител показа интериора на модела, който получава огромен сензорен екран за информационно-развлекателната система (подобен на Tesla) и голям брой технологични функции.


BYD Destroyer 05


Седанът е част от серията plug-in хибриди „Warship”, продавани заедно с изцяло електрическото семейство „Marine Life” в новосъздадената търговска мрежа на BYD, носеща името Ocean Net. Моделът със стряскащо име (Destroyer означава Унищожител) е позициониран между седаните Toyota Corolla и Camry с дължина 4780 мм, широчина 1837 мм, височина 1495 мм и междуосие от 2718 мм.

Външният дизайн е стандартен за модел от този клас, като е оборудван с тънки LED-светлини, голяма решетка на радиатора, покриваща по-голямата част от предната броня, и аеродинамичен силует.


BYD Destroyer 05


Основният акцент е върху 15,6-инчовия сензорен екран, който е комбиниран с 8,8-инчов цифров дисплей на приборния панел. В централния тунел има няколко бутона, включително цилиндрично копче за смяна на предавките на автоматичната скоростна кутия, както и селектор за режими на шофиране и бутон за системата „старт-стоп“. Вижда се и осветление на арматурното табло, червени акценти върху вентилационните отвори и тапицирани в бяло седалки с интегрирани подглавници.

Destroyer 05 се предлага в два plug-in хибридни варианта, включващи супер-хибридната система DM-i на BYD с два варианта на батериите. И двете версии са оборудвани с 1,5-литров бензинов двигател, произвеждащ 110 к.с. и се предлагат с един или два електромотора за комбинирана мощност от 179 к.с. или 194 к.с. По-малката батерия предлага пробег от 55 км, а по-голямата – до 120 км. Цените на седана варират между 19 000 и 24 000 долара.

Още снимки на хибридния седан на BYD - вижте в галерията:

Снимки: BYD

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Alexxx ( преди 2 години )
    Това прилича на Passat-тор ,отколкото на Тойота.....Иначе мерси София -Кулата,трябва два пъти да спирам за зареждане ,*** ти и електричката.
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Made in china ( преди 2 години )
    Нещо между Пасат и Приус със салон от Тесла
  • #4
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Гошко ( преди 2 години )
    За тия пари, ако мога да я купя тая кола, я взимам веднага, нищо, че е китаец. Така преди 10 години вече си монтирах едно китайско двигателче на колелото и още си го връткам. Та не всичко китайско е ***, както е известно на всички ни, телефона, от който пиша в момента също е китайски...
  • #3
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Турбиньо ( преди 2 години )
    Има нещо хубаво в интериора но общо взето е поредния плосък таблет. Докато не вкарат таблета в таблото и формата му да следва извивките... Ще бъдат още много далеч от автомобилните производители. Иначе само ще оправдаят името на модела - Унищожител ама на очаквания.
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    до 1. нека позная - ти си или от Перник или от Радомир или от Дупница.И баща ти има пръстен с емблемата на мерцедес и здраво ти е бушонирал канчето периодически, но често.
  • #1
    9 rate up comment 21 rate down comment
    haha ( преди 2 години )
    АЙ стига с тия китайски *** ... аз поне не познавам никой който да си е купил китайска кола... Видя се Грейт Уола колко струва ...