IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

120 нови Chevrolet Corvette чакат да бъдат унищожени

Разбитите от торнадо автомобили са много тъжна гледка (ВИДЕО)

По-рано този месец фабриката на General Motors в Боулинг Грийн в Кентъки и музеят на Corvette бяха засегнати от торнадо. Разрушителната сила на природата повреди сериозно над 120 бройки от модела Corvette C8, които трябваше да бъдат бракувани от производителя.


Chevrolet Corvette


Видео със събраните на едно място автомобили беше заснето с дрон, като то представлява много тъжна гледка. Те са заснети от различни ъгли, като ясно се виждат щетите, нанесени от природното бедствие.

От GM не посочват точния брой на повредените коли, които предстои да бъдат унищожени, но според Corvette Blogger те са между 115 и 122. Всички те са претърпели много тежки щети и няма как да бъдат възстановени. Освен автомобилите, фабриката на Corvette е била засегната от пожар, причинен от торнадото, което унищожи покрива на сградата, както и един от входовете на служителите.



За щастие, всички работници са успели да се измъкнат без наранявани, но материалните щети в предприятието също са големи. Последната част от видеото показва някои ремонти, които в момента текат в Боулинг Грийн. Очаква се, че те ще продължат и през 2022 г., като все още не е известно, кога производството на Corvette ще бъде стартирано. Не е ясно и как бурята ще се отрази на производствения график на завода.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500