IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо винаги трябва да поставяме предпазни колани и отзад?

Задължителното им използване не е просто нечия приумица (ВИДЕО)

Преди да потеглите на дълъг път с приятели в колата, спомнете си за видеото, което ви показваме и настоявайте пътниците в колата да си поставят предпазните колани - дори и тези на задната седалка.


предпазен колан


Темата за размисъл в случая е именно за предпазните колани на втория ред седалки, които много често биват пренебрегвани от пасажерите. Било то в лични автомобили или пък в таксита.

А любопитното е, че при евентуална колизия освен пасажерите с незакопчан предпазен колан отзад, потърпевши са и хората на предните седалки. При евентуално преобръщане на колата, пътникът отзад, който не е закопчан, е вероятно да нарани сериозно предните двама души - водачът и пасажерът до него.



Нагледно, защо се получава така, ни показват специалистите от американския институт по пътна безопасност (IIHS). Изгледайте видеото и се замислете. Предпазните колани наистина могат да спасяват човешки животи - вашият и този на близките ви.
 

0 от 500