IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо кралицата на Англия никога не слага колан в автомобила?

Елизабет II е принудена да спазва и още няколко забрани

Британската кралица Елизабет II отново попадна в центъра на медийното внимание след скандала с интервюто, дадено от нейния внук Хари и съпругата му Мегън Маркъл. В случая обаче ще стане дума за автомобили и нейното отношение към тях, а не за проблемите в кралския двор.


кралица


Кралицата много обича да шофира, като, напълно естествено, предпочита моделите на две марки - британските Land Rover и Jaguar. Тя не е карала шофьорски курсове и съответно няма свидетелство за управление на МПС, но пък не се и нуждае от такова (същото се отнася и за паспорта).

Елизабет II се е научила да кара още през Втората световна война, когато служи в Женския спомагателен корпус. Доскоро тя често можеше да бъде видяна зад волана на своя Range Rover, когато е отседнала в замъка си в Шотландия или когато се връща в имението си в Уиндзор след неделна църква.


Елизабет II


Разбира се, когато става дума за официално мероприятие, Елизабет II е возена от шофьор, като никога не слага предпазния колан. При това случая не става дума за нарушение на правилника, а за забрана от съображения за сигурност. В случая на опасност тя трябва да бъде готова да напусне автомобила по най-бързия начин, а предпазният колан би я забавил.

Същото правило се отнася не само за нея, но и за останалите членове на кралското семейство, а също така и за охраната. Кралицата се подчинява и на още някои забрани - тя не може да гласува на избори, да раздава автографи и да се ръкува.

Снимки: Driving.co.uk

0 от 500
  • #5
    21 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А аз си мислех, че короната й пречи да сложи колан. Някои наши политици също се возят без колан по съображения за сигурност - коремът им е много голям и коланът може да ги задуши.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хахаха, в мобайле-бг има 3-4 обяви с коли карани само до църквата в неделя , реални км и отлично поддържани
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    //// ( преди 3 години )
    Голяма статия, голямо нещо. Това са елементарни и нормални неща. Даже и в Бг има в закона на МВР, че служителите докато изпълняват служебните си задължения карат без предпазен колан.
  • #2
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Сега предполагам става ясно защо са ги избивали, то и нашия си е а бой, миналата година ни каниха като доброволци да чистим Врана, а оня там живот си живей - наглеци.
  • #1
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 3 години )
    Тя да попадне на нашенски катаджия, та да види ...без книжка, без колан..