IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как ще изглежда най-голямото Audi?

Компанията тества Q9, което ще се конкурира с BMW X7 и Mercedes-Benz GLS

Audi е единствената компания от германската тройки премиум-производители, която все още няма голям седемместен кросоувър в моделната си гама. И следващата година марката ще запълни тази празнина и ще представи конкурент на BMW X7 и Mercedes-Benz GLS. Машината на платформата MLB Evo (като Q7 и Q8) ще получи индекс Q9.


Audi Q9


Традиционно за Audi, дизайнът на Q9 ще бъде запазен в спокоен стил с прави линии на каросерията, но предницата ще бъде "съживена" от двойна оптика, широка осмоъгълна радиаторна решетка и ефектни вертикални участъци по ръбовете на бронята. Отзад иновациите ще са свързани с още по-тесни светлини в стил Q8.

Платформата MLB Evo означава, че под капака ще има шест- и осемцилиндрови двигатели, които ще се съчетават с осемстепенния автоматик на ZF. Междуосието ще надвишава 3 метра, а общата дължина на каросерията ще бъде около 5.2 метра. Така Q9 ще се превърне в най-големия кросоувър на марката.


Audi Q9


Въздушното окачване и трансмисията със задвижване на всички колела ще разширят още повече офроуд възможностите на кросоувъра. А премиерата на най-големия кросоувър на марката - Audi Q9, трябва да се състои в началото на 2022 година. Според предварителната информация колата ще изглежда така.

0 от 500