fallback

Топ 10 на най-големите автомобилни заводи на планетата

Някои от тези предприятия произвеждат близо милион коли на година

Автомобилната индустрия записва спад на производството през последните 2 години, което е напълно нормално на фона на коронавирусната пандемия и на недостига на компоненти. Преминаването към електрификация на превозните средства също се отрази върху дейността на големите предприятия по цял свят. Въпреки това, много от тях работят на пълна пара и от конвейерите им слизат милиони нови автомобили.

Кои обаче са най-големите автомобилни заводи? Отговор на този въпрос дава изданието Autocar, като използва данни за производство от 2019 г., тъй като през следваща – 2020, настъпи огромна бъркотия, причинена от принудителното затваряне на повечето предприятия.

Топ 10 на най-големите автомобилни заводи (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    ФВ отиват при Тилифункин и Грундиг гавреха се с италианци англичани и отчасти с французите но азиатците не са пуйки европейски при тях тия номера не минават
  • #1
    Дифорс ( преди 2 години )
    От приложената информация става ясно защо WV имат проблеми с качеството. Посочената им фабрика произвежда 815 000 автомобила с 60 000 работника, което означава повече ръчен труд и по-малко роботи. Средно един работник произвежда 14 автомобила на година, докато при Тойота в Кънектикът числото е 55, а в най-големият завод, този на Хюндай, на един работник се падат 45 автомобила. От тук всеки може сам да си направи изводите кой каква рентабилност има.
fallback
Последни