IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen показа автомобил за хора от 14 до 77 години

Компанията описва градския модел като „забавна концепция със спортен характер“ (ВИДЕО)

Френският производител Citroen представи концептуалния My Ami Buggy, който представлява малък електрически градски автомобил със спортен характер, „лесен за използване и със силна индивидуалност“.


Citroen My Ami Buggy


Електрическото возило е без врати, но има допълнително осветително тяло, козирка над предното стъкло и гуми за кал. Представители на френската марка посочват, че My Ami Buggy „може да добави към списъка с коледни пожелания за всяко дете на възраст между 14 и 77 години“.

Дизайнерите на Citroen са се постарали да направят градския автомобил възможно най-реалистичен. Ролбарите и резервното колело на покрива са прикрепени директно към рамката, а в долната част е предвидена специална тръбна конструкция за защита при преобръщане. Седалките представляват две свързани конструкции, поставени една над друга. За столовете са използвани нови възглавници с удвоен слой пяна, който ги прави по-меки. Самите възглавници са подвижни, като могат да се демонтират за пране или да се сменят с нови.


Citroen My Ami Buggy


Французите са взели решение да поставят надписите „Pilot” и „Copilot” над седалките на водача и пътника и номера 01 и 02 върху самите седалки, което показва спортния характер на автомобила. Самите седалки, заедно с кабела за зареждане, графиката на капсулата на вратата, цялото багажно отделение и наборът от аксесоари, са акцентирани с акценти в лимоново жълто.

Автомобилът има няколко подобни части – например, стрелки под спойлера и на арките на колелата, които показват посоката на въздушните потоци, чанта за колан, прикрепена към магнит в централната част на волана, и чанта за раница с клапан под таблото. Кабелът за зареждане е поставен в специален държач на рамката на пътническата врата под формата на дръжка.



My Ami Buggy е просто концепция, която едва ли ще стане сериен модел. В същото време Citroen има подобен модел с името Ami в арсенала си - това е електрическо ATV, което струва 6000 евро и не е необходимо да имате шофьорска книжка, за да го управлявате. Той ускорява до 42 км/ч изминава около 75 км без презареждане.

Снимки и видео: Citroen

0 от 500