IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Kia Sportage предизвика фурор в родината си

Петата генерация на кросоувъра се радва на небивал интерес от клиентите

Новото поколение на Kia Sportage се появи на пазара в Южна Корея през лятото на тази година и вече успя да предизвика огромен интерес от страна на клиентите, похвалиха се от компанията-производител. По нейни данни, през ноември от модела са продадени 7540 бройки, което е със 77% повече от октомври.


Kia Sportage


Като цяло търсенето на новия кросоувър е с 355% по-високо от интереса към четвъртото поколение при неговата поява на пазара. Това позволи на новият Spotage да излезе начело по продажби на вътрешния пазар, изпреварвайки Hyundai Tucson, чийто обем на продажби не се посочва.

В Топ 10 за най-продаваните автомобили на пазара в Южна Корея следват други модели на местни производители - Hyundai Grandeur (6764 бройки през ноември), Hyundai Avante/Elantra (4947 бройки), Hyundai Sonata (4845), Palisade (4448), Kia Sorento (4447), Genesis G80 (4263) и Kia K8 (4128).


Kia Sportage


У дома новата Kia Sportage се предлага с избор от два двигателя – 1,6-литров бензинов с турбо и 180 к.с., който се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенна преселективна роботизирана, както и с 2,0-литров турбодизел със 186 к.с., работещ с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Снимки: Kia

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Никак нее лоша
  • #5
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Корея бяха залитнали по германските коли, като намалиха митата. Но само за 2-3 години се осъзнаха, че местните Хюндай и КИА не им отстъпват по нищо, дори ги превъзхождат по надеждност. И нормално, в Топ 10 на Корея няма германски модели.
  • #4
    3 rate up comment 14 rate down comment
    JEEP ( преди 2 години )
    Голяма грозотия!
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    AAV ( преди 2 години )
    Новата Sportage, особено неевропейската версия, наистина е много добра. КИА прогресират стремглаво спрямо конглокентите с всеки свой следващ модел. И друго ми прави впечатление - в Южна Корея за 1 месец се продават повече нови коли отколкото в БГ за 1-2 години...
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY! ( преди 2 години )
    ОТБЕЛЯЗВАМ, че в по-скромната откъм средно-стат.доходи садърн-кУрейска република от по-скромния /средния по лукс седан-лимо, чиято цена в САЩ е точно 50 хил.долара/ GeneSiS - G80 през миналия месец са продадени 4263 бройки, който по п/п си остава /въпреки относително мижавия им все още пласмент/ пряк Con-Curr-рент на AMG53A, MB E-Class, както и на АUDI A7 / А6, респ. МВ-CLS-Klasse. И скоро, много скоро ще почне да реже още по-силно парчета от тортата на Герман-премиуми, step-by-step.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Харесва ми ( преди 2 години )
    новото лого.