IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford спря производството на още един дизелов модел

Кросоувърът Kuga ще се предлага само в бензинови и хибридни версии

Американският автомобилният производител Ford е решил да преразгледа гамата от двигатели, предлагани за кросоувъра Kuga. От нея ще отпаднат версии с 1,5- и 2,0-литрови дизелови мотори, съобщава агенция SMMT.


Ford Kuga


Представител на марката е коментирал, че решението е взето заради увеличаващото се търсене на електрифицирани модели. Така кросоувърът ще бъде достъпен с 1,5-литров бензинов мотор със 150 к.с., както и в два хибридни варианта, развиващи мощност от 190 и 225 к.с.

Дизеловите Ford Kuga, които са на разположение на дилърите на Ford, ще продължат да се предлагат до изчерпване на количествата. Така единственият модел на марката, който ще продължи да се произвежда с дизелов мотор, е Focus. По-рано компанията се отказа и от дизеловите модификации на Fiesta, както и на минивановете си S-Max и Galaxy, които вече се предлагат като хибриди.

Решението на Ford е напълно логично с оглед на факта, че търсенето на нови дизелови автомобили значително намаля в последно време, припомня SMMT. При бензиновите модели спад също има, но той e по-малък. Това накара много производители, сред които са Volvo и Mazda, напоследък да се откажат от дизеловите модификации на своите модели.

Снимка: Ford

0 от 500