fallback

Правителството на САЩ се отказва от превозните средства с ДВГ

Изключение ще бъде направено само за военни превозни средства и космически кораби

Правителството на САЩ ще спре да купува превозни средства с традиционни двигатели с вътрешно горене до 2035 г. Леките автомобили с конвенционално задвижване ще спрат да попълват правителствения автопарк още през 2027 г., съобщава агенция Reuters.

Според информацията, указът вече е подписан от президента на страната Джоузеф Байдън, който открито подкрепя електрификация на автомобилната индустрия. Планът на администрацията на държавния глава предвижда, че този отказ ще помогне за намаляване на емисиите CO₂ с 65% до 2030 г. и до нула до 2050 г.

В постановлението се отбелязва, че правителството на САЩ е най-големият собственик на земя, потребител на енергия и работодател в страната и следователно може да окаже силно влияние върху различни индустрии, като ги насочи в по-екологична посока. Новата политика не само ще помогне за намаляване на замърсяването на околната среда, но и ще подкрепи производителите на електрически превозни средства. Тя обаче ще направи и изключения, като няма да засегне военни превозни средства и космически кораби.

Към момента федералното правителство на САЩ притежава 657 000 автомобила и купува около 50 000 нови коли годишно. През 2020 г. бяха отпуснати 4,2 млрд долара за закупуване на превозни средства, а още 730 млн долара бяха изразходвани за гориво. Още през януари тази година Байдън призова американските служители да преминат към електрически автомобили. Към 2020 г. Обаче само 0,5% от всички правителствени превозни средства са били задвижвани от електрически двигатели.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    холивуд снима филми като бързи и прооости за турбокомплексари, няма как да се откажат от визуалните и звуковите ефекти
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Ще минем всички на електрички, неизбежно е. Идеята е да остане петрола само за военните, ако някой не го е разбрал още ето го официално.
  • #1
    Ваньо Дизела ( преди 2 години )
    Холивуд може още от сега да започват да снимат сцени как електромобил на ФБР, гони терористи, обаче батерията му пада и Щатите биват опустошени.
fallback
Последни