IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Lamborghini разкри електрическото бъдеще и защити V12

Стефан Винкелман очаква, че компанията му може да премине на биогорива

Ако сте фен на Lamborghini, най-вероятно се чудите как ще изглежда компанията, когато всички модели са електрифицирани. Главният изпълнителен директор на марката Стефан Винкелман разкри в интервю за Yahoo какви са плановете на италианския производител, както и проблемите, свързани с тяхното осъществяване.


Lamborghini


Топ-мениджър съобщи, че компанията му подготвя 4 нови модела – двe спортни суперколи и две масови превозни средства. От сегашната гама отпада Aventador, който ще получи заместник, но остават Huracan и Urus, като пред тях все още има голяма бъдеще.

Винкелман разкрива, че последният от тези 4 нови модела ще бъде изцяло електрически, като той ще дебютира през 2027 или 2028 г. Като цяло марката ще бъде хибридизирана по-рано – до 2024 г. Все още няма определен план за V12 двигателите, но шефът на Lamborghini вярва в тяхното бъдеще.


Lamborghini


Един от вариантите е до 2030 г. марката да премине към биогорива, но все още се чакат съответните регулации от властите. Другата възможност пред италианския производител е V12 двигателят да бъде използван като основна част от хибридна система.

Що се отнася до електромобилите, в Lamborghini ще продължат да използват суперкондензатори вместо тежки батерии. Тази технология вече беше демонстрирана при суперколата Sian, като тя позволява съхраняване и разреждане на енергията.

0 от 500