IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault разкри името на новия си SUV модел 

Austral ще замени Kadjar в гамата на французите

Renault разкри официално името на най-новия си SUV модел. Машината ще се казва Austral и ще бъде представена през пролетта на следващата година. В гамата на французите новият модел ще замени настоящия Kadjar, който бе лансиран през 2015 година и се продава доста добре.


Renault Austral


Името Austral произлиза от латинската дума “australis”, която означава "юг, южен". Според компанията думата резонира в много европейски езици, включително френския, което е важно за марка, горда с корените си.

Според Силвия Дос Сантос, стратегически мениджър за наименуване на модели в отдела за глобален маркетинг на Renault, "Austral носи жизнеността и топлината на южното полукълбо. Това е име, което кани за пътуване и е идеално за SUV. Думата е изградена около хармоничен баланс от звуци, лесни за произнасяне от хора по целия свят, което й придава наистина международно усещане.”

Все още няма техническа информация за новия кросоувър, но се знае, че Renault Astral ще е с дължина от 4,51 метра и ще може да превозва до 5 пасажери. Той ще е част от новата гама компактни SUV модели на Renault и ще предлага "иновативна свързана технология и екологично шофиране".

Амбицията на Renault е този модел да помогне на компанията да възвърне позициите си в SUV сегмента, заедно с Arkana и новия Megane E-TECH Electric. Повече информация за новата машина се очаква да излезе в началото на следващата година.

0 от 500