IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Монголия също започна да произвежда собствени автомобили

Концернът Bars Motors ще сглобява около 27 500 коли на година (ВИДЕО)

Монголия започва собствено производство на автомобили. Местната марка Bars Motors стана първият автомобилен концерн в историята на тази държава, като за целта той получи помощ от китайския си партньор Zoyte.


Barz Moso


Двата концерна са готови с производствена линия в град Ханчжоу (Китай), като тя е предвидена за около 25 000 автомобила на година. Още 2 500 ще се сглобяват в завода на Bars Motors, разположен край столицата на Монголия – Улан Батор.

Самото производство ще бъде едно от най-технологичните в страната, като всички процеси ще се извършват с помощта на блокчейн-технология, а компонентите за местните автомобили ще се внасят директно от Германия и Япония.



Първият модел, който ще бъде сглобен на монголската производствена площадка, ще бъде всъдеходът Mozo. Това е аналог на Zotye T500 от Китай, като двата автомобила си приличат до голяма степен и на външен вид. Под капака на Mozo е поставен 1,5-литров бензинов турбомотор с работен обем 1,5 литра и мощност 156 к.с., съчетан с автоматична скоростна кутия.

Цената на Bars Mozo ще бъде от 69 до 79 милиона тугрика (от 18 390 до 24 645 евро).

0 от 500