IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще предложи Cybertruck с 4 двигателя

Компанията на Мъск се отказва от варианта на пикапа с един мотор

Пикапът на Tesla ще получи версия с 4 двигателя и шаси със завиваща ос. С тази модификация ще стартира и производството на електрически модел, разкри главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск в Twitter.


Tesla Cybertruck


Шефът на Tesla не само разкри подробности за топ-версията на пикапа, но и причините, поради които той ще се забави по пътя си към серийно производство. Вариантът с 4 двигателя ще се разположи на върха на гамата на модела, където засега беше този с 3 електромотора. В същото време от гамата ще отпадне базовата модификация с един електромотор, но ще остане тази с два. Това означава, че Cybertruck ще излезе на пазара в три варианта.

Мъск разкри и други подробности за пикапа. Той ще получи „управляемо шаси“, което означава завиваща задна ос, като система ще предлага „ултра-бърз контрол на въртящия момент за всяко колело“.


Tesla Cybertruck


Това накара потребителите на Twitter да попитат дали Cybertruck ще може да се движи по диагонал. Мъск каза, че благодарение на напълно контролираното шаси, електрическата кола не само ще може да се върти на място като танк, но и да се придвижва като рак. Този режим вече беше демонстриран от електрическия Hummer, който е основният конкурент на пикапа на Tesla.

Мъск обеща, че всички клиенти, направили заявки за закупуване на Cybertruck - а те са почти 1,3 млн за две години, ще могат да доплатят и да получат версията с 4 двигателя (стига да желаят). Едва 7,2% от резервиралите модела са избрали варианта с един мотор и затова той ще отпадне от гамата на модела.


Tesla Cybertruck


По последни данни производството на Tesla Cybertruck ще започне в края на 2022 г., но масовото сглобяване на модела ще стартира едва през 2023 г.

0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Муахахаха ( преди 2 години )
    А за "идеите" на Мъск които "променят" индустрии, е добре да прочетеш разказа на негов служител за появата на щурвала при модел S!!! "При разработката на модел 3, г-н Мъск дойде и каза, че иска колата да е без волан,напълно автономна.Обяснихме му,че нямаме технологията за това,а и законите не го позволяват! Той каза - Офф, добре тогава,но за следващия модел S искам нещо различно за волана, измислете го - така се роди щурвала" Визионерство баце!
  • #20
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Трябваше ти цяла вечер да измислиш този "мускетарски" отгвор в защита на "нападнатите" картинки?!? Как е възможно в 21 век някой да мисли,че един единствен човек променя индустрии!? Сякаш тепърва откриваме електричеството и крушката!Зад Мъск стоят хиляди инжинери и изобретатели!Той е просто едно лице и една маркетингова машина зад него създала култа към едн аличност с цел влияние и печалба!Мъск пуска снимка на кучето си в туитър, хиляди хора купуват Доджикоин! Безумие тотално!!!
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Единственото нещо, което не харесвам на този пикап е дизайна, отвратителен е. Но ако наистина има пробег от 800км., ускорение 3сек. 0-100км. завиващи задни колела и бронирани стъкла, изобщо цялия пикап е брониран и цена около 50-60000 долара, мисля че технически няма на пазара нещо по-добро. Дано сменят дизайна и ни изненадат приятно, то доколкото помня предницата не отговаряше на европейските стандарти за защита на пешеходци, ако ще го продават в Европа трябва да пипнат дизайна.
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Do 24-25 ( преди 2 години )
    Ако нямаше плотически натиск и субсидии за електрички, автомобилната индустрия нямаше да се промени в посоката която е! Ако нямаше държавен гръб зад Мъск, Space X нямаше да е това което е!Някой ден ще излезе истината до колко службите на САЩ стоят зад Мъск! Но за Джордан такова нещо няма да излезе :) :) :) :) Бива и за друго "добро" от Мъск да спомениеш!!! Хилядите хора които са фалирали заради неговите спеколативни игрички с крипто валути и акции - това съм сигурен е истинския Мъск!!!
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Do 24-25 ( преди 2 години )
    Ей тука много се обърка!Не мразя картинките на прототипа на пикапчето!И изобщо не изразявам отношение към Тесла!Изразявам отношение към фанатици като теб,които не са се докосвали до това което защитават!А Майкъл Джордан ще го знаят внуците ми!Майк не е в спорта от 24 години,а всички деца с неговия бранд в момента и значт кой е!За "доброто" сторено от Мъск историята ще отсъди!Промяната в автоиндустрията не я прави той,а политиците!!!! Бива да си отвориш очите!!
  • #16
    1 rate up comment 6 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Stealth Bomber-а е чук! Има ли семки и плюнки по земята, значи си си свършил работата. Мине по шосето и гора от слънчогледи :D
  • #15
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Вие сте фенове на картинки, на клипчета, на чуждо мнение, на чужди ревюта .... фен бил на Тесла .... и възторжено обяснява показатели, характеристики, предимства .... на нещо което не е доксвал и никога няма докосне! Че и спори и се кара с хората! Връзка с реалноста имаш ли бе пич? Със същия успех може да ми обясняваш за предимствата на MTV7 от Star Wars!Гарантирам ти, че и с пикапа на тесла ще има толкова личен опит колкото с MTV7!Мечтатели ....
  • #14
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Никога не съм го разбирал това, да си фен на марка автомобили!На конкретен модел да, но на всичко произведено от една марка?!!?Фен съм на Тойота Селика Т185,имал съм такава,знам защо съм и фен.Фен съм на Субару Impreza WRX S202,имал съм я знам защо съм и фен!Фен съм на Алфа 159-имал съм я знам защо съм фен.Фен съм на Алфа Стелвио - имам я,знам защо съм фен.Карал съм няколко Поршета и Ферарита - знам защо съм им фен.Ама тия по-долу - как сте фенове на нещо дето го няма още бе?!?!
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Do 16 ( преди 2 години )
    Тя и Кардашиян е номер 1 в Щатите .... *** тук биха я взели само в маалата .... даже на тия години и там не биха я взели ...
  • #12
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Грозновата за Европа, но ще стане номер 1 в Щатите.