IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla с ултиматум към клиенти, които бавят покупката си

Компанията иска да попречи на умишленото отлагане на плащанията

Американският производител Tesla започна да изпраща съобщения до клиенти, забавящи покупката на поръчано по-рано превозно средство. Те съдържат ултиматум - ако автомобилите не бъдат платени в рамките на определен период от време, поръчката ще бъде анулирана. А това означава, че клиентите ще трябва да поръчат отново електрическите автомобили на по-висока цена, съобщава Electrek.


Tesla


Според източник на изданието, в Tesla са решили да се преборят със зараждащата се тенденция, при която клиенти, поръчали кола на марката, умишлено отлагат нейното плащане в името на бъдещи данъчни облекчения. Писма вече са изпратени до няколко хиляди души в САЩ, които са забавили покупката си за 6 месеца или повече. На всеки от тях е предоставена нова времева рамка, в която трябва да вземат окончателно решение. В противен случай сделката се анулира.

Много от желаещите са имат Tesla американци не могат да си позволят да закупят автомобил с наличните средства и да получат заем. Затова те отлагат сделката, надявайки се да натрупат необходимата сума. По-рано компанията даваше своите коли на следващите в списъка, но запазваше направената поръчка.

Сега обаче жителите на САЩ започват все по-често да бавят сделката, тъй като се надяват да се възползват от обещаните от властите данъчни облекчения, които ще влязат в сила през 2022 г. Така те ще спестят немалка сума пари, но сега са принудени или да купят колата в срок или да отпаднат от списъка и съответно да направят това поръчка, но на по-висока цена.

Снимка: Tesla

0 от 500