IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На какво е способно доработено BMW M5 (E39) на пътя?

Модифицираният спортен седан не само върви много, но и звучи впечатляващо (ВИДЕО)

Ако попитате някой фен на BMW кое е най-доброто M5, създавано някога, твърде вероятно е да получите отговор „Е 39“. Факт е, че това е може би най-добрият седан с 4 врати в историята. Мнозина се присмяха на неговия дизайн, но за своето време – 90-те години, техническите му характеристики и 6-степенна механична скоростна кутия го направиха страхотна за шофиране кола.


BMW M5 E39 магистрала


Това е и първото M5, което използва алуминиеви компоненти на предното окачване и задно многозвенно окачване, но най-доброто нещо при E39 е неговият двигател. Това е първото BMW M, което използва V8 двигател. Атмосферният S62 с обем 4,9 литра развива 394 к.с. и 500 Нм въртящ момент.

Очевидно добавянето на компресор върши работа, защото то заедно с други модификации направиха това E39 M5 още по-впечатляващо. Машината беше използвана за серия тестове от YouTuber-а AutoTopNL, като не може да се отрече, че тя звучи абсолютно безумно.



След доработките мощността на автомобила вече е 600 к.с., като това се усеща най-вече на магистрала м Германия, където няма ограничения на скоростта. Там шофьорът може да развие с лекота 300 км/ч, като остава впечатлението, че това не е лимитът на машината.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Фордист ( преди 2 години )
    Жалко, че от BMW така и не са направили Е39, което да е X-drive... Велика машина във всички други отношения иначе!
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Първата ми е39 беше с най малкия двигател двойка бензин. Беше ми интересно колко км може да вдигне. На магистралата 220 с лекота като скоростта не се усеща. Всеки си има изисквания които даден автомобил покрива или не. За мен е39 е колата. Пътно поведение,скорост,спиране комфорт . Има слаби места но за мен плюсовете са повече. Колкото до колегата който си сглобява коли в гаража мога да кажа че мислена кола не се прави лесно и евтино. Може да се сглоби кола и да е бърза но не е само скорост .
  • #2
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Мюнхен ( преди 2 години )
    Пета серия Е39 е толкова солидно направен автомобил, зад който стоят такъв дизайн и инженеринг, че няма как да не се превърне в легенда (той вече е)!!! Напълно вярно: добре запазените екземпляри ще струват скъпо след години.
  • #1
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Браво ( преди 2 години )
    Е39 е едно от последните истински БМВ-та.Ще струва много след време.