IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Polestar показа своя вариант на Volvo XC90

Дебютът на кросоувъра ще се състои през 2022 година

Електрическата марка Polestar, която беше подразделение на Volvo, но вече е самостоятелен производител представи информация за новия си кросоувър, който ще се превърне във флагман на бранда. Моделът получава индекс 3, а като габарити е сравним с Volvo XC90.


Polestar 3


И Polestar 3, и следващото Volvo XC90 ще дебютират през 2022 г., като първият от двата кросоувъра ще бъде изцяло електрически, докато XC90 ще бъде достъпен с двигател с вътрешно горене. И двата автомобила ще се сглобяват в завода на Volvo в Северна Каролина (САЩ).

За Polestar 3 е известно, че е изграден на платформата Volvo SPA2. За разлика от XC90, той ще се предлага с два реда седалки и в две модификации – с един и два електромотора. На снимката се вижда дизайна на автомобила, въпреки че е покрит с камуфлаж. Екстериорът е в стила на концепцията Polestar Precept от 2020 г., а фаровете имат характерната Т-образна форма, която напомня на Чука на Тор.

Плановете на Polestar предвиждат до 2025 г. компанията да увеличи продажбите си от сегашните 10 000 коли на година на 290 000. Освен това, марката ще разшири от 14 на 30 пазарите по света, на които е представена.

Снимка: Polestar

0 от 500