IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Идеалният пътник“ - как го виждат шофьорите

Пушещ или нервен човек, както и пиян приятел на седалката вдясно - това са все непопулярни опции за спътник

Шофирането може да бъде приятно, тъй като измества фокуса на човека зад волана след изморителен работен ден, но също така може да стане доста стресиращо и понякога просто досадно занимание в зависимост от това кой седи до вас на пътническата седалка.


спътник


Проучване, проведено от мрежата от бензиностанции HEM (Германия) на тема „Идеалният пътник“ показа, че 34% от анкетираните предпочитат някой винаги да седи до тях, докато са на път. Горе-долу толкова – 31%, обаче предпочитат да бъдат сами в колата. И все пак – кой е идеалния спътник, според водачите в Германия?

Резултатите от изследването показват, че това определено не е майката на шофьора или някои пиян приятел. Тези двама кандидати са квалифицирани като „най-лошите“ и са посочени от 20% от анкетираните, чиито мнение се основават на личен опит.

Според 24% от запитаните, пътникът в автомобила трябва да отговаря за храната и напитките, а за 14% най-важното е човекът до тях да притежава навигационни умения и да познава района. 13% оценяват способностите на пътника да ги забавлява, а 12% смятат за важни уменията му да избира подходящата музика.

Германците не пренебрегват сигурността, като над 50% казват, че предпочитат да карат своята кола. Поне 15% обаче държат пътниците, които возят, при нужда да може да седнат зад волана. 5% искат помощ за намиране на място за паркиране от човека до тях.

Какво обаче не бива да прави пътникът отдясно? Почти всички анкетирани (96%) нямат проблеми с човека до тях на дълъг път, но има условия, на които той трябва да отговаря. 20% държат той също да следи пътя, толкова са и против пушенето в салона. 17% не понасят критики за стила им на каране, а 15% са против спътникът им да е нервен и уплашен.

0 от 500