IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo XC90 ще се казва Embla

Шведите потвърдиха смяната на името на големия SUV

По-рано тази седмица бяха разкрити подробности за новото поколение на Volvo XC90, като изданието Automotive News съобщи, че той ще получи ново име. Изпълнителният директор на компанията Хакан Самуелсон потвърди това и намекна, че ще то започва започна с гласна буква, а сега става ясно, че шведският производител е подал патент за търговската марка Embla, като според изданието Drive, така ще се казва флагманът на Volvo.


Volvo Recharge Concept


Думата Ембла идва от скандинавската митология - това е името на първата жена на Земята. Идеята за този избор е, че с този модел започва нова ера в историята на шведската марка. В нея всички буквено-цифрови индекси с названията на моделите ще бъдат заменени от пълноценни имена. И началото ще бъде поставено именно със следващото XC90 или по-точно с неговия наследник.

Вече е известно, че бъдещото Volvo Embla ще бъде изградено на следващото поколение на платформата SPA2, като ще получи три реда седалки и дизайн, вдъхновен от скорошния концептуален модел Recharge. Моделът ще получи система за автономно движение с лидар, вграден в покрива - технологията дебютира на Volvo Recharge. Автопилотът е разработен съвместно от компаниите Luminar, Zenseact и Nvidia и отговаря на третото ниво на автономност по скалата SAE скалата.


Volvo Recharge Concept


По неофициални данни, Volvo Embla ще бъде технически унифицирано с Polestar 3, чиято премиера беше обявена това лято. По-късно, през есента, беше съобщено, че Polestar 3 ще бъде позициониран като по-спортен кросоувър - той ще получи две версии, с един и два двигателя, и за разлика от XC90, ще бъде проектиран само за петима души.

Снимки: Volvo

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ухаа ( преди 2 години )
    Когато излезе в продажба, аз ще съм кандидат за този модел. Много висок клас автомобили са Волво. Но не са за комплексари.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 2 години )
    Това на картинката е просто прототип. Реалния няма да е такъв.Примерно, нали виждате, че между вратите няма греди, само стъкла...
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    multipla е еталон.Всички се сравняват с неповторимия и design.
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    ... съм и дизайна на Ембла!
  • #2
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Малеййй ( преди 2 години )
    Като го гледам това нещо, Мултиплата на Фиат почва да ми харесва!
  • #1
    11 rate up comment 11 rate down comment
    гунар йохансон ( преди 2 години )
    Тия горките ще са история съвсем скоро. Едно време се хвалеха с измислената си издръжливост безопасност и темподобни глупости и разчитаха на снобари да плащат луди пари за техните недомислени изделия.В настоящия свят като им гледам модела няма да изкарат дълго