IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet се продава за умопомрачителна сума

Ателието Brabus оцени всъдехода на 821 100 евро, без да е пипнало нищо по него

Mercedes-Benz направи някои странни неща с G-Wagen през годините. Те включват поставяне на огромен V12 двигател под капака, заради което беше прибавена допълнителна задна ос, както и частично отрязване на покрива, като тази версия се нарича Landaulet.


Mercedes-Maybach G 650 Landaulet


Всъщност, тя е дело на луксозното подразделение Maybach и се казва G 650 Landaulet, като беше представена в началото на 2017 г. и се превърне в лебедова песен на предишното поколение на G-Class. Премиерата на всъдехода се състоя в Южна Африка, при това на сафари, като целта беше да се докаже, че този автомобил е не само удобен и луксозен, но може да върни работа и извън пътя.

Производството беше ограничено до 99 единици и един от тях вече е обявена за продажба от Brabus. Колкото и странно да звучи, тунинг-ателието е оставило всъдехода в оригиналния му вариант и сега иска за него 821 100 евро.


Mercedes-Maybach G 650 Landaulet


Както всички Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, този също е с разделени задни седалки, с централна конзола, която разполага с прибиращи се поставки и термодържачи за чаши между тях, система за забавление с двоен екран, преградна стена, разделяща специалното задно отделение за пътници от шофьора и много други екстри. Особено впечатляващ е покривът, част от който е от плат и се прибира, за да осигуря гледка към небето.

Под капака на луксозния всъдеход е поставен 6,0-литров V12 двигател с двойно турбо, разработка на AMG. Той развива 630 к.с. и 1000 Нм въртящ момент, като по този начин превъзхожда 4,0-литровия V8 агрегат на новия AMG G 63, който разчита на 577 к.с. и 850 Нм.

Още снимки на забележителния всъдеход - вижте в галерията:


Бялата машина, чийто салон е в червено и черно, е изложена да продажба на официалния сайт на Brabus, като в обявата се посочва, че пробегът на автомобила е само 710 км. Цената обаче е наистина умопомрачителна.

Снимки: Brabus

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IM-A-дртиБелBoY! ( преди 2 години )
    Наш Пешо, ваш Захариев пак реоформи родния ни домашен език - след "преценя" тука вече виждаме супер-новата глаголна форма "осигуря"; а бе изобщо ставаме спецове по нови грам.правила. ОКи-ДОКи... И в тази връзка, доколкото добре помня и предполагам, че знам, то думата "Landaulet" се използва и е придобила гражданственост за "по-дълга версия", сиреч за модел, малко по-издължен от официалната машина; т.е. нещо като съкращението L при МВ-моделите,...но тук става дума за луксозни премиум-возила...
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ганю ( преди 2 години )
    ..пак преброяване на глупаците.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Това е динозавър от най лютите. Абсолютен доминатор. Не е много подходящ за тези еко времена. И точно това го прави много по ценен. Кола, правена без скрупули ,без тънки сметки, без задръжки. Съотетно не е за скромни сиромаси.
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Г класите са за празноглавци, безспорно. Затова имат толкова големи глави, да компенсира с череп, понеже вътре е кухо.
  • #1
    12 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тея Г класи са парад на пошлостта. Като ги видя да ходят по молове с тях и веднага предполагам че вътре е някоя мутра или мутреса.