IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя стар Mercedes-Benz S-Class с V12 на пътя?

Вижте как седанът W221 пълни километража на магистрала (ВИДЕО)

Големите мотори отиват в историята и този процес е неумолим. Ако сега поискате S-Class с V12 двигател, ще трябва да се ориентирате към топ-версията Mercedes-Maybach S 680, която струва около 220 000 евро. Само преди 15-ина години такъв мотор се поставяше на популярната модификация S 600 (поколение W221), като тя струваше 3 пъти по-малко и ускоряваше от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди.


Mercedes-Benz S 600


Оттогава обаче мина доста време, а през миналата година Mercedes пенсионира приемникът на този модел - W222. Въпреки това, седанът W221 все още се среща по пътищата, като запазените екземпляри продължават да бъдат еталон за комфорт и динамика. Доказателство за това е автомобилът във видеото по-долу.

Под капака на тази W221 с индекс S 600 е поставен 5,5-литров V12 с мощност 517 к.с. и 830 Нм. И както се вижда, напълно по силите на този агрегат е да напълни километража докрай, като стрелката достигне 250 км/ч. Това става възможно на участък от магистрала в Германия, където няма ограничения на скоростта.



Впечатляващо в случая, освен бързината, са нивата на шум в салона на стария седан. Дори при скорост от над 200 км/ч гумите и двигателя почти не се чуват.

Снимка и видео: TopSpeedGermany

0 от 500
  • #4
    24 rate up comment 6 rate down comment
    S klasse ( преди 2 години )
    Имам модификацията 500 с 387 коня - поддръжката не е нищо особено има толкова много внесени я ударена, я с десен волан, и да наистина при движение вътре се чува единствено часовника, както е оня стар лаф!
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Със сигурност се справя добре на пътя, за мен по-важния въпрос е колко струва поддръжката, застраховката и разхода на стара С класа, както и обезценката му. Една кола я измервам колко ми струва тя на година.
  • #2
    15 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най забавно е как хората смятат тази кола за скрап, а наще "баровци" си купили на 500к км такъв сандък и мутреят и гъзареят, а неразбират че са смешни и жалки. Оня ден един с такъв 15г кош ми се пенеше че не съм го пуснал да мине от левия завой направо, и като му казах да си ползва скрапа за бидон за зелето и полудя, даде газ а от зад кълбета дим, тъжна работа.
  • #1
    14 rate up comment 3 rate down comment
    . ( преди 2 години )
    Малко са Мерцедесите, които не си "пълнят" километражите.