IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru представи „напомпано“ комби с двигател WRX

Levorg STI Sport R получи 2,4-литров „боксер" с 275 к.с.

Японският производител Subaru представи второто спортно комби в гамата си след WRX Sportswagon. Това е нова версия на Levorg, която получава добавка STI Sport R. Подобно на седаните WRX, то също е оборудвано с 2,4-литров „боксер“, съчетан с трансмисия Subaru Performance.


Subaru Levorg STI Sport R


Модификацията STI Sport R заменя версията V-Sport, предлагана за първото поколение Levorg. Самото спортно комби не е нищо повече от австралийския WRX Sportswagon, който вече е адаптиран за японския пазар. Захранващият блок е общ и за двата модела. Това е турбо-мотор с 4 цилиндъра и обем 2,4 литра, който развива мощност от 275 к.с.

Задвижващият агрегат е комбиниран с вариатор Sport Lineartronic и система задвижване на всички колела VTD, което разпределя сцеплението между осите в съотношение 45:55. Основната разлика е въртящия момент, който при WRX Sportswagon е 350 Нм, докато Levorg STI Sport R е 375. Електронно управляваните ZF амортисьори и превключвател на режима са стандартни.


Subaru Levorg STI Sport R


Комбито разполага с 18-цолови джанти, радиаторна решетка и предна броня STI Sport, както и раздвоен ауспух с логото на STI. В салона прави впечатление кожената облицовка на волана и на лоста за превключване на скоростите. Комплексът EyeSight отговаря за безопасността, като в базовия вариант е включена и въздушна възглавница за пешеходци.

По-високото ниво на оборудване - Levorg STI Sport R EX, добавя 11,6-инчова мултимедийна система и мониторинг на водача. Най-скъпият вариант на модела струва 41 450 долара, докато базовият вариант на Levorg с 1,8-литров турбо-мотор и CVT е оценен на 27 085 долара.

Още снимки на спортното комби - вижте в галерията:

Снимки: Subaru

0 от 500