IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche планира 7-местен кросоувър

Новият флагман на марката идва през 2025 година

Porsche Cayenne е може би най-спорният (поне беше) модел на германската спортна марка, в нейната дълга и интересна история. Да направиш SUV, след като си известен с чисти спортни автомобили и този модел да засенчи не кой да е, а 911 си е нещо за коментиране. Но именно моделът с повишен клирънс спаси компанията и даде тласък на съвременното й развитие.


Porsche 7-местен SUV


След Cayenne дойде по-малкият Macan, който пък бързо стана най-продаваният модел на Porsche. Но явно нещата няма да спрат дотук - според Automotive News спортната марка е готови да предложи нов кросоувър, който ще е най-големият в гамата и ще е флагман в категорията. И за пръв път в историята на компанията ще може да предложи три реда седалки и до 7 места.

Слуховете за този кросоувър идват от САЩ, където, според журналистите, някои дилъри на марката са били запознати с първи рендери на новия модел. Който пък е бил описан като такъв "с изцяло нов стил, частично напомнящ за седан, частично за крсоувър". И общо взето ще е с купе, приличащо по-скоро на това на Panamera или Taycan с повишен клирънс, отколкото на Cayenne.

Все пак, трябва да се уточни, че производителят от Цуфенхаузен все още не взел сериозно решение по темата, но от компанията искат да споделят повече идеи и скици на нов модели с представители от тяхната продажбена мрежа. Това решение следва инициативата "Porsche Unseen", според която снимки на прототипи никога не са били публикувани масово при реализацията на даден проект.


Porsche Cayenne Turbo GT


Бъдещето на следващия флагман на Porsche тепърва ще се решава, но гладът за дори по-големи от настоящите модели в някои основни пазари като САЩ и Китай може да е водещ за реализацията на това, което VW Group в момента нарича проект Landjet.

В основата на споменатия проект Landjet ще бъде платформа на Audi, родена с проекта Artemis, чиято цел е създаването на нови технологии за електромобили и иновативни асистиращи системи, от които ще се възползват флагмани и на други марки от групата като Porsche и Bentley.

Връщайки се към бъдещия 7-местен SUV на Porsche, поне в началото, той може да е с плъг-ин хибридни двигатели, които после да отстъпят на чисто електрическо задвижване, позволяващо пробег от поне 650 км.

0 от 500