IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rimac Nevera се забавлява офроуд, преди да бъде унищожена

Собственикът на компанията лично изкара електрическата кола извън пътя (ВИДЕО)

Първите бройки от Rimac Nevera са все по-близо до достигане до клиентите, но трябва да се направят някои последни неща, преди разработката да приключи. Това включва краш-тестове на напълно завършен предсериен автомобил.


Rimac Nevera


Компанията е построила над дузина прототипи на Nevera, като използвал редица от тях за краш-тестове. Автомобилът в това видео е произведен през 2021 г. и е използван за демонстрации по цял свят. Тази Nevera също така е тествана от някои медии, като официално беше обявена за най-бързия сериен автомобил в света.

За съжаление, този прототип скоро ще бъде разбит като част от глобалната програма за хомологационни тестове на Rimac. Затова и шефът на компанията Мате Римац реши да направи нещо, което никой от клиентите вероятно няма да стори.


Rimac Nevera


Хърватинът изкара електрическата хиперкола на черен път, покрит с хлъзгави листа, по който стигна до строителната площадка на бъдещия технически център на Rimac край Загреб. Въпреки цялата кал, Мате успя да прекара колата през няколко препятствия, за да я изцапа сериозно.

Както е известно, Rimac Nevera има четири електрически мотора, които предлагат мощност от 1914 к.с. и 2360 Нм въртящ момент. Захранването на тези двигатели с енергия идва от течно охлаждана батерия с капацитет 120 кВт/ч, която осигурява пробег от 547 км (според цикъла WLTP. Автомобилът ускорява от 0 до 96 км/ч за 1,85 секунди, до 100 мили/ч (161 км/ч) за 4,3 секунди и изминава 1/4-миля (402 метра) за 8,6 секунди.


Снимка и видео: Rimac

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    интересното от клипчето е, че строят ново съоръжение в което ще се помещават. Ще е интересно да видим какво ще бъде и за какво ще го използват.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    PLAID ( преди 2 години )
    Да, това момче с псевдонима CroDriver със зелената E30-ка (BMW VST Race EV) с 300 железофосфатни батерии A123 Systems по 20Ah, която вадеше 500 коня на колелата и като застанеше до някоя M6-ца, хората си изпускаха пакетчетата семки: Ко туй уааа?!? После се наслуша на семкаджийски приказки за зимата и в гаража си VST Conversions направи E30-ка с 2 мотора BMW bi-moto EV project. Останалото е история.
  • #1
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Никола ( преди 2 години )
    Страхотно видео, а CEO-то на компанията (освен всичките постижения в света на автомобилостроенето) изглежда голям пич! Само напред и нагоре, новаторите като него, Илън и сие разместват пластовете и поставят нови, по-високи летви в сферите си!