IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Rimac обяви какво ще се случи с Bugatti

Плановете на обединената компания включват кросоувър и голямо купе

Основателят на хърватската компания Rimac - Мате Римац, разкри пред журналисти плановете си относно придобития наскоро производител на хиперколи Bugatti. Амбициозният хърватин не изключва появата на кросоувър и на "величествено купе" с дълъг капак под марката Rimac Bugatti.


Bugatti


Според него, алиансът между френската марка и хърватската компания за електрически автомобили дава възможност за създаването на екстремни проекти. Римац е категоричен, че иска да разшири хоризонта пред Bugatti и да превърна марката в нещо повече от производител на двуместни хиперколи с огромна мощност.

33-годишният шеф на обединената компания заяви, че той и екипът му обмислят направата на огромно купе с дълъг капак и дори на кросоувър. Второто не е изненада, тъй като повечето производители не устояха на изкушението и създадоха свои автомобили от този клас, които им носят огромни печалби.


Bugatti


Хърватският новатор и бизнесмен все пак уточни, че първият нов модел на Rimac Bugatti ще бъде "нещо наистина безумно, за което никой дори и не си помисля". Римац е убеден, че обединяването на инженерните технологии на Bugatti с ноу-хауто на Rimac в областта на електромобилите е само въпрос на време, а резултатът ще бъде потресаващ.

Мате допълва, че си е поставил за цел да разнообрази семейството Bugatti в духа на златната ера на автомобилния производител от началото на XX век. Освен разработката на електрически превозни средства плановете му включват и създаването на хибриден двигател с вътрешно горене.

Снимки: Bugatti

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И от кога шефа на Rimac ще казва какво ще се случва с Бугати? Нещо не знаете къде се намирате май? Измислена марка от оня ден - като тесла си мисли, че ще диктува каквото и да било където и да е. Римац има още много хляб да яде и евентуално патенти да краде докато стигне до ниво хегемон и да бъде определящ какво ще се случва с някого. Особено с Бугати. Дрипав льольо римацки
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Обикновено не коментирам, но понякога трябва.Към всички по долу:Защо решихте, че VW е собственик? Порше АГ, които са собственост на Фолксваген имат само 24%, Мате има 37%. Те и Хюндай имат 12 % ама тях не ги пишете :)RIMAC си е отделно дружество и си взема решенията само.
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До #2 ( преди 2 години )
    Много си зле.
  • #1
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Пурко ( преди 2 години )
    На кратко казано това е началото на края на марката Бугати! Ще я съсипят като я превърнат в поредната скъпа марка за ел. миксери!