IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спасението за старите коли в България може да е в синтетичните горива

Индивидуалната мобилност ще става по-скъпа в бъдеще, казва Александър Миланов, управител на BMW Group Bulgaria

ХХ век мина под знака на личния автомобил - не само като превозно средство, но и като социален изравнител и ускорител на икономиката. Ще намалее ли ролята на личния автомобил с електрификацията и напредъка на автоматизацията? Ще се превърне ли колата от нещо, което притежаваме, ценим и дори обичаме, в нещо, което ползваме, когато имаме нужда?
  
   
Александър Миланов, BMW
  
   
Това е основната тема на разговора ни с Александър Миланов, дългогодишния управител на BMW Group Bulgaria, в рамките на конференцията Tech21:CarTech, организирана от Bloomberg TV Bulgaria. Цялата дискусия можете да видите на сайта на Bloomberg Tech21, а пълния разговор с Александър Миланов - във видеото под статията.
  
  
9 въпроса за бъдещето на личния автомобил (ГАЛЕРИЯ):


 


Целия разговор с Александър Миланов вижте във ВИДЕОТО:


 

0 от 500
  • #9
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гледам видеото и се чудя от де се появиха такива хора и в България. За Западна Европа и Щатите е нормално едни хора да дрънкат глупости часове наред (включително по теми, от които си нямат хабер). Вече и ние си имаме явно проводници на визионерски идеи.
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Гочето с голфа ( преди 2 години )
    Бе тука някои другари много мразят визионерите. Тия същите дето движат икономиката, дето им произвежда мечтаните коли за закупуване - 15+ годишен премиум 'неразличим от нов'.
  • #7
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Еха ( преди 2 години )
    И така докато един ден всичко около нас се контролира от изкуствен интелект за наше добро! Но е неизбежно изкуствения интелект да осъзнае, че човека вреди сам на себе си и на планетата и всъщност човека е излишото звено на планетата и без него живота ще е по-хармоничен! Има човек, има проблем! Сами си го начукваме от визионерщина, тесли, мети и прочие глупости с огромни лозонги зад които просто седи жаждата за повече пари и власт сега!
  • #6
    25 rate up comment 2 rate down comment
    про рацер ( преди 2 години )
    В идеите за "голям рестарт" и "устойчиво развитие" няма концепция за масова мобилност в смисъла, който я познаваме днес, а точно обратното. Елитите не искат свобода за индивида. Например т. нар. смартградове, за които все повече слушаме ще се превърнат в големи концлагери, където движението на индивида ще се следи изкъсо, както и всички негови дейности. Мобилността пречи на контрола, затова все повече ще я превръщат в лукс за малцина, отколкото в основно човешко право. Лошо бъдеще се очертава.
  • #5
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Мъскзомбитата от БГ сектата "еФтина елетричка" започва да им се дърпа акУтУ!!! Всеки ден се говори за по-скъпа индивидуална мобилност, за наемане на такава, защото притежанието ще е много скъпо!Всички тия рошковци дето под всяка статия грачат за евтините батерии,за зареждането със солари и прочие и мечтаят да си одят на село за 2лв,ще остант с пръст в уста!Няма да се изморя да ви го повтарям зомбита - НЯМА ДА КАРАТЕ ПО ЕВТИНО ОТ СЕГА!!! Така,че - радвайте се на "допотопните" ДВГ докато можете!
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    xS1 ( преди 2 години )
    "Достатъчно е да погледнем телефона си и да видим колко от приложенията, които ползваме, са платени."Колкото и на компютъра - една голяма кръгла нула xD Един руски ъпдейт и приключвате с абонаментите за вечни времена по колата
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    Колко пък да е обективно :D евтини автомобили повече няма да се правят, ако не смятаме китайските електрокутийки с пробег по 100 км и макс скорост 40-50 кмч. Старите коли ще са все по-скъпи за каране заради данъци, забрани и растящи акцизи върху горивата. Свободата остава в двата крака само
  • #2
    28 rate up comment 0 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    ако иска да каже, че БМВ ще стават по-скъпи, това си е техен проблем. Автомобила е една от малкото останали човешки свободи, не съм сигурен, че всички ей така с лека ръка ще могат да я зачеркнат. Също не мисля, че всички на планетата гледат на автомобила като мобилен офис и тн., автомобила все още масово служи, като средствто за бягане точно от офиса и другите такива смазващи мозъка места и среди. Т.е дава му свобода.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    1 ( преди 2 години )
    Браво. Един интелегентен човек, добре формулирал какво следва.