IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Huawei показа кросоувър, който вдига 100 км/м за 4 секунди

В разработката на Avatr 11 участват автомобилната компания Changan и производителят на батерии CATL

Една от първите премиера на автосалона в Гуанчжоу (Китай) беше на новия кросоувър Avatr 11, в чиято разработка участват цели три компании. Автомобилната Changan е отговаряла за техническите детайли, в това число и платформата CHN, както и за дизайна, докато производителят на смартфони Huawei се е занимавал с мултимедията и онлайн-технологията. Третият участник – фирмата CATL, е разработил и доставил акумулаторите.


Avatr 11


Крайният резултат е голям купеобразен кросоувър, който на размери е напълно съпоставим с BMW X6, а като динамика отстъпва съвсем малко на най-бързите модели на Tesla. Създателите на автомобила посочват, че той е концептуален модел, но на 99% съответства на серийната версия.

Засега се разкриват само част от характеристиките – ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4 секунди, а пробегът с едно зареждане на батериите ще бъде 700 км. Зарядното устройство с постоянен ток поддържа мощност до 200 кВт. Електромобилът има и система за автономно движение от трето ниво (за сравнение при Tesla то е второ).

Още снимки на концептуалния кросоувър - вижте в галерията:

Производството на серийния модел ще стартира през пролетта на 2022 година. На по-късен етап в гамата на Avatr ще се появят и други електромобили, като гамата ще се увеличи до 4 модела. Самата марка е собственост на трите компании, като Changan има 49%, CATL – 24%, а Huawei – 10%.

Снимки: Autohome

0 от 500