IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са колите с най-добритe мултимедии

Corvette и BMW 4-Series са сред лидерите в мащабно проучване за САЩ

Анализаторската компания J.D. Power представи резултатите си от годишното си изследване за качество и удовлетвореност от автомобилните мултимедийни системи в САЩ. Проучването е направено сред близо 111 000 клиенти, закупили нов автомобил, като отразява клиентската удовлетвореност от съвременните инфотейнмънт системи и на тази база номинира най-добрите.


Corvette мултимедия


Преди да ви разкажем, които са победителите според изследването, ето какво споделят специалистите на агенцията, относно проблемите, свързани с мултимедиите. Най-честите неприятности при информационно-развлекателните технологии са тези за проблемите със свързването с Android Auto and Apple CarPlay.  Потребителите използващи безжична връзка имат повече проблеми, от тези които разчита на USB кабел - 7,1 проблема на 100 автомобила, срещу 4 на 100 при кабелите.

"Мирорингът (огледалното свързване - б. ред.) на смартфони показва, че е източник на проблеми в последните години, но сега става по-проблематичен с нарастващата нужда от безжична връзка за много автомобили", коментира старши директорът по глобалното автомобилно качество в J.D. Power Брент Грубер. "За щастие водещите технологични компании и автомобилните производители успяват да се справят с доставянето на нови и обновени системи".


BMW 4 мултимедия


Интересното е, че сред най-добре представящите се коли по отношение нивото на качество и удовлетвореност от мултимедийните системи е Chevrolet Corvette, който е на върха в премиум сегмента на средноразмерните и големи автомобили, заедно с Cadillac Escalade. Американската спортна кола е по-позната с динамиката си, отколкото с превъзходна мултимедийна система, но явно изглежда, че клиентите на модела са по-скоро щастливи с навигацията и аудиото в машините си.

Както и тези, закупили Nissan Maxima и Sentra, които са посочени като най-добри по технологичния показател в съответно средноразмерния и компактен масов клас. В същия този клас, но за премиум автомобилите, като модела с най-добра информационно-развлекателна система е посочен BMW 4 Series.

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Значи като прочета J.D. Power и вече знам, че ще прочета глупости. Гледам че мултимедията на Chevrolet Corvette била на върха, странно за бавна и лагваща мултимедия, която между другото се монтира на всички Шевролети, как точно сметнаха че на Корвет е друга, нямам представа, същото мога да кажа и за останалите изброени марки, Мултимедията не се прави специално за автомобил а за цялата гама на марката. Изброявайки отделни модели, само будят смях с класацията.
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Кои са колите с най-добритe мултимедии"Цял живот съм се чудил!
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    разбирач ( преди 2 години )
    тия мултимедии развалиха колите. от зор за икономия махат и копчетата и за прости неща, като да си пуснеш духалката трябва да кълвеш по екрана, който в повечето случаи не е интуитивен и понеже са икономисали и от чипове и са сложили процесор от електронен часовник, цялата система е супер бавна и насича.в момента според мен най-лесните за употреба са на киа/хюндай. най-зле е фв/шкода