IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички модели на Toyota ще получат новата мултимедия на Tunrda

Внедряването на нформационно-развлекателната система ще отнеме 3-4 години (ВИДЕО)

Японският производител Toyota обяви, че всички модели на марката ще получат новата информационно-развлекателна система, която дебютира при пикапа Tundra, моделна година 2022. Това съобщи изданието Auto News.


Toyota мултимедия


Мултимедията ще се предлага с два варианта – с 8- и 14-инчов дисплей, като има пет пъти по-голяма изчислителна мощност от своя предшественик. Новата система също така поддържа сервизи Android Auto и Apple CarPlay, а също така може да разпознава гласови команди да се актуализира по въздуха.

Според главния директор на подразделението Toyota Connected - Стив Басра, новата информационно-развлекателна система ще бъде въведена и на останалите модели на японската компания в следващите 3-4 години. За този период тя ще бъде усъвършенствана, като ще предлага и други услуги. Сред тях ще бъде възможността за дистанционно зареждане, като собственикът ще може да си поръча цистерна, която ще напълно автомобила с гориво на място, на което той е паркиран.



Освен това, инженерите на Toyota предвиждат възможността за поставяне на сензори в салона, които ще бъдат използвани за следене на сърдечния ритъм на водача и неговите пътници, както и за наблюдение на температурата в купето. Ако в салона стане твърде горещо, системата автоматично ще отвори прозорците.

Снимка и видео: Toyota

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нарочно не проверяват за грешки в списването, това им докарва повече кликове.Имат ни за шарани и се мъчат(и успяват) да ни уловят с бастyн.Напуснете този прокажен сайт, толкова много други читави има.
  • #2
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Геро ( преди 2 години )
    Мой колега има....някакъв Авенсис. Купи на съпругата си стар Голф - около 2000та година. Няколко пъти не идва на работа с тойотата, с голф-а - питам защо, а той каза че е заради "якия звук" - в Авенсис-а било пълна скръб.
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Когато се пише с два пръста, се правят грешки, да. Но когато те мързи да си провериш какво си написал ("Tunrda"), това вече говори за липса на професионализъм и тотално неуважение към клиентите, в случая читатели. :-( Г-н Захариев, намерете си, моля друга работа, най-добре несвързана с клиенти-хора, напр. овчар...