IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hummer се връща на военна служба

GM Defense работи по специална версия на електрическия SUV

Американският концерн General Motors разработва ново „леко разузнавателно средство с електрическо задвижване“ за армията на САЩ. Това разкри в интервю за CNBC президентът на компанията GM Defense – Стив Дюмонт.


GMC Hummer EV


Машината с военто название eLVR е разработена от нулата, за да отговаря на всички изисквания и нужди на военните, като ще използва единствено електромоторите и батериите на стандартния GMC Hummer EV. Инженерите на GM са подходили към нейното създаване по същия начин, по който са направили и друг автомобил за армията - Infantry Squad Vehicle. Той е на базата на „цивилния“ пикап Chevrolet Colorado ZR2.

Дюмонт допълни, че ако всичко върви план, първите прототипи на eLRV трябва да бъдат готови догодина. Разработката обаче може да се забави, тъй като американската армия само разглежда електрически превозни средства, тъй като няма отделни спецификации за подобни превозни средства.

Само преди няколко дни заместник-секретарят на отбраната на САЩ - Катлийн Хикс, посети Техническия център GM Warren и каза, че армейският автопарк от електрически превозни средства ще стане факт. Това обаче няма да се случи толкова бързо, тъй като въпросът е сложен и решаването му ще отнеме време.

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    пак ли? ( преди 2 години )
    ти нещо друго освен да пишеш такива коментари правиш ли? наясно ли си колко време се разработва дори само концепцията и инженерното решение, подготвят се прототипи, минават заводски и след това армейски изпитания, коригира се всичко, изпитва се ОТНОВО и се приемат на въоръжение? от това съобщение до приемането на въоръжение ще минат МИНИМУМ 4 години, Initial Operational Capability поне още 3. след това можеш да пишеш такива самодоволни, хм... коментари.