IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще стане ли и McLaren германска собственост?

BMW отрече за интерес към британската марка, но в Audi са готови на сътрудничество

През уикенда германското издание Automobilwoche съобщи, че ръководството на BMW разглежда McLaren като потенциално попълнение на портфолиото си от британски марки, които вече включва Mini и Rolls-Royce. Информацията беше подкрепена от факта, че вече е имало среща между представители на баварския концерн и на фонда Mumtalakat, който контролира McLaren.


McLaren


Сега от BMW категорично отрекоха подобни намерения, като говорител на компанията нарече новината „грешна“. Експерти обаче припомнят, че баварците имат съвместна историята с McLaren, като най-популярният модел на британската марка – F1, е задвижван именно от двигател BMW V12, така че е напълно възможно нещата да се променят.

В същото време друг германски премиум-производител – Audi, също проявява интерес към McLaren, като това беше потвърдено от негов представител. От доста време се твърди, че компанията, която е част от VW Group, търси начин да влезе във Формула 1 и закупуването на британския отбор е отлична възможност. А ако тя бъде използвана, това може да се окаже и за евентуална сделка, включваща цялата компанията.

От McLaren засега не коментират евентуална продажба, но не е тайна, че марката продължава да се бори със сериозни финансови затруднения и наскоро беше принудена да продаде централата си в Уокинг. Пускането на акции на борсата засега не дава очакваните резултатите, така че е напълно възможно съвсем скоро британският производител да стане „германски“.

Снимка: McLaren

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Преди време Карлос Гон(Госн) каза, че след няколко години всички марки ще се слеят в не повече от 5 големи алаианса. Е , очевидно е много много наясно с бизнеса. А конкретно поведението на Вагените никак не ми харесва. Пазаруват златни но закъсали марки и после ги превръщат в ширпотреба. Преобличат си Пасатите и Туарезите и ги пускат като Бентли, Порше и Ламборджини. Един *** сресан, с изрязани нокти и скъп костюм не може да мине за благородник. Но това само интелигенцията го вижда.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    макларънът е като поло. Х.х ?
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    трети ( преди 2 години )
    Репликата ми беше към коментар 1 !
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Охоо, колега - ти си се развил научно, браво! До преди няколко дена теорията ти беше че всичко е на базата на рено!!
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ауди проявява интерес към Макларън, Мерцедес малко по малко ще погълне Астън Мартин. Най-английски май ще останат Ленд Роувър и Ягуар...оп, ама те са индийски.