IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическите BMW i5 и i7 ще получат по три двигателя

Двата седана на ток ще излязат на пазара през 2022 година

Предстоящите електрически версии на седаните BMW 5-Series и 7-Series ще получат няколко опции за задвижване, като най-мощните им модификации ще се похвалят с по 3 електромотора с общ капацитет 760 к.с., съобщава изданието Auto Motor und Sport.


BMW


В този случай единият електродвигател ще бъде поставен отпред, а другите два отзад. Версията на 5-Series с 3 мотора ще излезе на пазара под името i5 M, докато тази на 7-Series ще се казва i7 M60. Известни са и имената на още две от модификациите на по-големия от двата седана – i740 и i750.

Премиерата на i5 и i7 ще се състои през следващата година, като те ще се сглобяват в завода на BMW в Динголфинген заедно с кросоувъра iX. Електрическите модели на баварците ще получат и информационно-развлекателният комплекс iDrive 8 с голям извит дисплей, който трябва да се превърне в основна характеристика на интериора на автомобилите с нулеви емисии на марката.

Според информациите, флагманът 7-Series ще запази двигателите с вътрешно горене. Следващото поколение на седана ще носи индекса G70, като ще получи 4,4-литров V8 бензинов мотор с индекс S68, както и модернизиран редови 6-цилиндров агрегат B58. Той ще се поставя на базовата версия 735i и на 740i, при която ще развива 375 к.с. Версията с V8 ще разчита на 543 к.с.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Димо ( преди 2 години )
    Динголфинг, а не Динголфинген. Само поправям не се заяждам
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като им гледам електрическите модели на БМВ, нищо по-различно от това което предлагат и масовите марки, само цената ще е космическа. Само за фенове. Упадъка на германското премиум трио става все по-видим.