IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG One се оказа по-слаб от обявеното

Видеоигра разкри мощността на хиперколата с двигател от Формула 1

Петата серия на видеоиграта Forza Horizon вече е достъпна за потребителите на компютри и електронни конзоли, като включва множество "горещи" автомобили на различни производители. И едно от интересните предложения за геймърите е бъдещият Mercedes-AMG One. И както редица други виртуални коли, би трябвало представените в данните технически данни да са близки до реалните - поне такава е политиката на създателите на сериите.


Mercedes-AMG One Forza Horizon 5


От Mercedes все още не са обявили официално техническите данни на новата си хиперкола, но във Forza Horizon 5 може да проверите числата на всеки един автомобил, включен в играта. И числата, посочени за One са доста далеч от тези, които досега са обявявали от германския производител. Но дали тези стойности ще са близки до официалните?

При избор на AMG One във FH5 на дисплея ясно са изписани максимална мощност от 877 конски сили  и въртящ момент от 725 нютонметра. Теглото на автомобила е 1695 килограма, а 49 процента от тази тежест е разпределена към предния мост. В самата видеоигра, бъдещият болид е с класификация S2, която е за машините с най-голяма динамика, обясняват от изданието Motor1. 

Журналистите нямат идея откъде са се появили цифрите и са се обърнали към Mercedes, за разяснение по случая. По принцип, Forza Horizon работи изключително с официални технически данни. При всяко споменаване на динамика от страна на Mercedes за бъдещата им хиперкола се цитираха данни за системна мощност от 1000 до дори 1200 конски сили. Тя ще се добива от 1,6-литров V6 с произход от Формула 1 и 4 електромотора.


Mercedes-AMG One Forza Horizon 5


Много е възможно данните посочени в играта да са свързани само с V6 бензиновия турбомотор и да не са добавени стойностите от електрическите агрегати. Това е донякъде резонно по две причини: мощността е значително под обявяваната от Mercedes, а въртящият момент от 725 Нм е доста нисък за хиперкола с ДВГ и 4 електрически двигателя, които по принцип имат изобилие от тяга.

Но и горното обяснение не е перфектно - по информация от 2018 година, бензиновият двигател има мощност от 680 к.с. и работи до 11 000 об/мин. От Mercedes по-късно обявиха забавянето на One за да направят подобрения по хиперколата заради емисионните регулации и надали това включва повишаване на мощността с още 210 "коня". По-скоро би трябвало да очакваме известно намаляване на динамиката.

Последната възможна версия е разработчиците на Forza Horizon 5 от Playground Games да са получили само базови технически данни за хиперколата и след това екипът да е "написал" конски сили и въртящ момент по усмотрение, за да може да се впише по-добре в реалистичната симулация. Но някои от опитните играчи са заявили, че с тези данни, Mercedes-AMG One не е от най-добрите коли за шофиране в играта.

0 от 500
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 2 години )
    Ако ръководителят на този проект беше японец, отдавна да си е направил сепуку. Но немците продължават да лъготят и мажат, и така още две-три години минимум. Истината е, че без помощта на Макларън в областта на суперколите са нищо.
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    McLaren P1 - 1490kg
  • #5
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Селянин ( преди 2 години )
    На картинките от дъвки Турбо колко коня пише?
  • #4
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Германистан юбер але ( преди 2 години )
    Нищо ново от германците, освен лъжи, пропаганда и т. н.!Ееех, чичко Гьобелс е доволен! Наследниците му са достойни последователи на крилатата му фраза:Една лъжа повторена 100 пъти става истина!Както се казва:Вундабаа!
  • #3
    21 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Генерирахте новина от фантасмагориите на случаен програмист или мениджър в компания произвеждаща компютърни игри.... благодаря ви за изгубеното време!
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    McLaren F1 няма 4 електромотора и батерия. Не можем да сравняваме теглата на двете на двете коли, защото едната очевидно е хибрид :)
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако теглото от 1695 кг е реално това не е хиперкола а поредния мощен *** в стил Бугати. Само за сравнение McLaren F1 - 1138 кг!