IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Информаторът, предал Hyundai, получи награда от 24 млн долара

Бивш инженер на компанията разкри пред властите проблеми с безопасността на моделите

Бивш служител на Hyundai получи най-голямата награда в историята, след като разкри пред властите в САЩ за проблеми с безопасността на моделите на корейския автомобилен производител.


Hyundai


От адвокатската кантора Constantine Cannon, която защитава интересите на Ким Хван-Го, съобщиха, че той е получил 24 млн. долара от програмата на Агенцията за безопасност на движението (NHTSA) и на Министерството на транспорта на САЩ. Тази програма е създадена именно заради разкриване на проблеми с безопасността на автомобилите.

През 2016 година Ким съобщава на NHTSA, че в Hyundai не е успели да коригират дефект в дизайна на двигателите Theta II, заради който те блокират и понякога това причинява пожари. Като се позовава на вътрешна информация от отдела за качество, инженерът разкрива, че компанията не полага необходимите усилия за отстраняване на неизправностите в двигателя.

Информаторите играят важна роля в предоставянето на NHTSA на данни за сериозни проблеми със сигурността, които са били скрити от ръководството“, каза заместник-изпълнителният директор на NHTSA Стивън Клиф.

Hyundai и Kia не проведоха кампания за изтегляне на проблемните двигатели от пазара навреме и предоставиха неточни данни за проблема. През 2020 година корейските производители бяха глобени с 210 млн. долара, а сега наградата (процент от глобата) достигна до бившия инженер на Hyundai.

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Аврам ( преди 2 години )
    Ей лахмаджун , всички градове в Европа са тесни щот са на по 1000 години . Преди 1000 години в Америка е имало само индианци и са били на палатки. Повечето градове в Америка са на 200 години , нормално е да са с широки улици
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Пост на гост ( преди 2 години )
    Не им гледай разстоянията , ми им виж дебелите пърд*лници. Ако не доставят тяхната демокрация по света , ще юрят още коне и магарета, а не да карат 6-7литрови джугани , харчещи по 30/100 бензин. Ела паркирай ф150 в центъра на Амстердам или Брюксел да те видим колко си тузар играч и разбирател, кравар.
  • #3
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Pffff ( преди 2 години )
    Е какви да са разстоянията? Американските кочинки ги пази държавата, че иначе ще са заминали.
  • #2
    17 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако бяха намерели проблем в някоя американска марка дали щеше да има такова поощрение за информатора?
  • #1
    6 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако е така, дано от производителя се стегнат. Но, нека бившия служител да докаже, че наистина се интересува от безопасността и не вземе нито долар.