fallback

Оправдано ли е монтирането на АГУ на колата и за колко време се изплаща?

Финасовата страна на нещата зависи основно от пробега на автомобила

Отговорът на този въпрос е добре известен за опитните водачи на моторни превозни средства, но не са малко и онези, които се чудят удачно ли е да монтират газова уредба и за колко време ще им се изплати тя.

Първото, което трябва да знаете е приблизително колко километра изминавате с автомобила на годишна база. Ако пробегът е под 5 000 километра, то от финансовата страна на нещата, монтирането на АГУ не е оправдано.

Ако бензиновата ви кола харчи повече от 10 литра на 100 километра и изминавате разстояние от над 10 000 километра на година, то монтирането на АГУ е препоръчително от гледна точка на икономия.

При положение, че изминавате над 20 000 километра годишно, при цена на бензина 2.30 - 2.40 лв. и тази на пропан-бутана, която е приблизително наполовина, елементарни сметки показват, че дори и по скъпа АГУ ще се изплати за една година.

А е добре известно, че колите с АГУ са доста по-екологични от тези, движещи се на бензин. Освен, че ще се движите по-евтино и по-екологично, АГУ-то си има и своите недостатъци. Основният е свързан с качествен монтаж, който у нас се извършва на много малко места.

Допитайте се до специалист, за да разберете дали вашият двигател е подходящ за монтиране на АГУ. При някои мотори могат да се получат повреди, свързани с дюзите, с бензиновата помпа и др. Като цяло обаче, изминавате ли повече километри, придвижването на газ излиза доста по-изгодно.

fallback
  • #39
    Гост ( преди 6 месеца )
    Долу написах 20,30лв.за смяна на газ.бутилка ,грешка цифрите са с още една нула ,200,300лв ,плюс проверка на отор.сервиз ,и там към 100кинта ,и къде е КИРО НА КИРИЯ ,ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !Карайте си на бензин ,и газаджиите ще ви дерат ,услугите са скъпи !!!Ако не бях угодил на жена ми ,и не бях купил БМВ 6ЦИЛИНДЪРА ,НИКОГА ,АМА КАЗВАМ ВИ НИКОГА НЯМАШЕ ДА ПОМИСЛЯ ЗА ГАЗ!Но при фабричен разход 12,6градско,а зимата ,плюс че е стара удря 15л.градско ,просто не става на бензин.Кола с 4цилиндъра НИКОГА ГАЗ!
  • #38
    Гост ( преди 6 месеца )
    Не не е оправдано ,лично!1На много от колите след поставяне на газ.уредба изгарят бенз.помпи,.!2Смяна филтри и по честа смяна на масло!3Мощноста намалява с 1идея!4Гърнетата заминават по рано от образуване на кондензат!5Караш със себе си бомба!6Тъкмо се зарадваш ,че си я изплатил ,и те карат на 10тата година да сменяш бутилка 20,30лв,после с протоколчето на отор. газов сервиз дали не изпуска газ ,хайде да снесеш ,и там 70,80ле,а при мен и нови талони в КАТ.Не СИ СТРУВА,НЕ СИ РАЗВАЛЯЙТЕ КОЛИТЕ!
  • #37
    Бисер Караколев ( преди 11 месеца )
    Отговорил съм си на въпроса - Оправдано ли е монтирането на АГУ на колата и за колко време се изплаща? АГУ трябва задължително да се постави още преди да си купиш аптечка и пожарогасител и да я регистираш!
  • #36
    Кучето Пенчо ( преди 2 години )
    В никакъв случай не е оправдано монтирането на АГУ. Защо ли? Разсъждавайте!
  • #35
    Toto Rino ( преди 2 години )
    Целият проблем на АГУ-то е,че в Ганьоландия няма майстори
  • #34
    _he_ ( преди 2 години )
    Повече от 15 години карам на метан. Уточнявам метан, а не пропан-бутан, но пак си е АГУ.Разочарован съм от майсторите в моя град и ходя в съседен град, където съм доволен. Там майстора ми е казл: "Преди да дойдеш при мен за метана, всичко по бензина да ти е О.К. Метана е надграждане". С първия автомобил приключих бързо и безславно - смачкаха го тотал щета паркиран. Втория скоро сменях газова дюза. Майстора полюбопитства и засякохме по сервизната книжка 140 000 км. от поставянето.
  • #33
    анонимен ( преди 2 години )
    Стара панда 1.0 ми даваше 6.4 газ извън градско и споко си вдигаше 160. Тоя разход на котлон ми липсва.
  • #32
    Дд ( преди 2 години )
    Газовия инжекцион си е супер. Няма ядове като старите АГУ
  • #31
    анонимен ( преди 2 години )
    На газ е доста изгодно, обаче повече няма да си сложа. Продадох си старата кола за 300 кинта (бях я купил с газовата уредба), щото от газта нещо и беше прецакано и на бензин беше пълна трагедия и не успяха да ми я оправят 7 години докато я имах. Иначе си е икономия, навъртял съм и 100 хил. км само на газ. И накрая толкова се изнервих, че си купих нова кола от магазина.
  • #30
    М.Е. ( преди 2 години )
    С толкова малко ли ви се изчерпа дар словото по темата?
fallback
Последни