fallback

Оправдано ли е монтирането на АГУ на колата и за колко време се изплаща?

Финасовата страна на нещата зависи основно от пробега на автомобила

Отговорът на този въпрос е добре известен за опитните водачи на моторни превозни средства, но не са малко и онези, които се чудят удачно ли е да монтират газова уредба и за колко време ще им се изплати тя.

Първото, което трябва да знаете е приблизително колко километра изминавате с автомобила на годишна база. Ако пробегът е под 5 000 километра, то от финансовата страна на нещата, монтирането на АГУ не е оправдано.

Ако бензиновата ви кола харчи повече от 10 литра на 100 километра и изминавате разстояние от над 10 000 километра на година, то монтирането на АГУ е препоръчително от гледна точка на икономия.

При положение, че изминавате над 20 000 километра годишно, при цена на бензина 2.30 - 2.40 лв. и тази на пропан-бутана, която е приблизително наполовина, елементарни сметки показват, че дори и по скъпа АГУ ще се изплати за една година.

А е добре известно, че колите с АГУ са доста по-екологични от тези, движещи се на бензин. Освен, че ще се движите по-евтино и по-екологично, АГУ-то си има и своите недостатъци. Основният е свързан с качествен монтаж, който у нас се извършва на много малко места.

Допитайте се до специалист, за да разберете дали вашият двигател е подходящ за монтиране на АГУ. При някои мотори могат да се получат повреди, свързани с дюзите, с бензиновата помпа и др. Като цяло обаче, изминавате ли повече километри, придвижването на газ излиза доста по-изгодно.

fallback
  • #9
    д ( преди 2 години )
    5000 км 1.30 газ са близо 700лв на бензин ще е към 1200 лв за две години си я исплатил , някой да ме поправи ако греша
  • #8
    анонимен ( преди 2 години )
    Почти винаги, стига да не е някой двигател със директно впръскване където уредбата е почти колкото автомобила
  • #7
    До 8 ( преди 2 години )
    ...ти си технически неграмотен! Не пиши глупости ....не разбираш от тези неща!
  • #6
    Да или не ( преди 2 години )
    Всяка газ съкращава живота на двигателя,доказан факт!Тук определено важи мнението че по-старите модели двигателите им са по-устойчиви на газта,чувам много лоши отзиви за поражения върху по-нови модели,явно използват много уж "хай-тек" сплави днес, истината е да им излезе по-евтинко,да са на далавера.За личен автомобил който харчи под 10 л/100 и се кара по-малко от 7-8000 км/год монтажа на газова уредба е на кантар-човек трябва да мисли в по-дългосрочен план,винаги ще има разходи и по уредбата.
  • #5
    Анонимен ( преди 2 години )
    От моя личен опит мога да кажа, че АГУ определено си струва. Моята конфигурация, която съм открил,че ми върши най добра работа е относително голям атмосферен мотор съчетан с газов инжекциите. По този начин автомобила има добра мощност, относително голям ресур и същевременно и спестяваш от гориво.
  • #4
    Муахаха ( преди 2 години )
    В България повечето хора не правят сметки! Чули че АГУто е далаверка, слагаме! Нищо, че кара 5000км на година! Чул, че дизела е далаверка, ама не знае, че е така ако минаваш над 30 000км на година, щото иначе поддръжката не се струва!А като заговорят за електричкиии, ела да видиш - "о,за мен е перфектна, аз карам 90% в града, само две отпуски в годината карам до морето, нямам проблем да чакам да се зареди 2 часа,само да им паднат цените!"Нищо,че при такова каране даже кола не ти трябва,ама ....
  • #3
    Газ газ ( преди 2 години )
    Те всеки ден вече я вдигат вече на места е 1.39лв.за литър,май се губи смисъла изобщо да се монтира.
  • #2
    Xa ( преди 2 години )
    Ще си купя електрическа кола и пак ке краднем нафта.
  • #1
    КОЛЮ ГРАДСКИЯ ( преди 2 години )
    НЕ !!!???не!!!???И НЕ!!!???
fallback
Последни