IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За най-мощния Chevrolet Corvette ще се чака 3 години

Интересът към версията Z06 надмина очакванията на производителя

Само преди дни Chevrolet показа най-мощната версия на новия Corvette – Z06, като започна да приема поръчки за автомобила. Интересът към него се оказа по-голям от очакваното, което означава, че желаещите да го имат ще трябва да почакат доста.


Chevrolet Corvette Z06


Служител на един от най-големите дилъри на марката в САЩ разкри пред Carscoops, че той и екипът му само за дни са приели 1087 предварителни поръчки за автомобила, като всяка от тях струва 1000 долара. И като се има предвид квотата, която ще получи този дилър, някои от кандидатите ще чакат дори повече от 3 години за доставка на суперколата.

Разбира се, има възможност някои от желаещите да се откажат и времето да намалее. Дилъри от Атлантик сити и Ню Джърси вече се обърнаха към клиентите с молба да спрат с поръчките, тъй като техните отдели за продажби не могат да се справят с обработката на заявките. Търговците дори обещаха, че ще продават автомобила на препоръчаната от General Motors цена, която все още не е обявена.

Ако всичко върви по план, производството на Z06 трябва да започне през лятото на 2022 година, но ситуацията е непредвидима заради липсата на микрочипове и пандемията от коронавирус. Суперколата е оборудвана с 5,5-литров атмосферен V8 с 670 к.с., който е взаимства от състезателния Corvette C8.R. Напомпаната версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,6 секунди, което е с 0,3 секунди по-бързо от обикновения Corvette Stingray.

Снимка: Chevrolet


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    По западните издания са във възторг от атмосферния двигател. Някъде четох, че е атмосферния двигате с най-много к.с. за литър обем. Супер е. Версиите с 6.2 V8 започват около 80-90к евро
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Р ( преди 2 години )
    И който все по-малко прилича на мъсъл кар и все повече на европейски спортен автомобил. слОчаеност