IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Илон Мъск стана най-богатият човек в историята

Стойността на Tesla достига 1 трилион долара, а състоянието на нейния основател е близо 300 млрд

Американското списание Forbes призна Илон Мъск за най-богатия човек на Земята. Състоянието на основателя на Tesla и Space X достигна рекордите 271,3 млрд долара, след като общата капитализация на двете компании надхвърли 1 трилион долара.


Илон Мъск


В престижната класация на финансовото издание собственикът на Tesla изпревари основателя на Amazon - Джеф Безос, чието състояние е около 200 млрд долара. По-голямата част от богатството на Мъск са 21% от акциите на Tesla, които само преди дни скочиха с 13% и това донесе на бизнесмена 42 млрд долара. Това се дължи на поръчката за 100 000 електромобила, получена от компанията за коли под наем Hertz.

Състоянието на Мъск обаче може да бъде намалено заради затягането на данъците в САЩ. Ако правителството на САЩ приеме новия законопроект, бизнесмените, които печелят повече от 100 млн долара годишно, ще трябва да плащат по-високи данъци върху увеличената стойност на своите акции и облигации.


Tesla Hertz


В същото време обаче стойността на Tesla ще се увеличи още, след като втора голяма компания направи огромна поръчка за електромобили на американския производител. Това е Uber, която ще предложи на своите шофьори 50 000 коли до 2023 година. Първите от тях ще бъдат доставени на 1 ноември, като ще извършват дейност в Лос Анджелис, Сан Франциско, Сан Диего и Вашингтон.

В момента шофьорите на Uber ползват своите автомобили, за да превозват клиенти. Те обаче могат да наемат Tesla срещу 334 долара седмично, като в тази сума са включени разходите за застраховка и поддръжка. От Uber обявиха, че първите електромобили ще бъдат запазени само за водачи, които са направили по 150 пътувани и имат рейтинг (клиентите на компания оценяват шофьорите след пътуване) от най-малко 4,7 звезди.

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ddr2 ( преди 2 години )
    Вече е на 302 млрд. Най-богатия в историята на човечеството и ще става все по-богат, защото акциите на Тесла ще продължават да растат. А се говори, че Спейс Екс ще го направи първия трилионер. Няма лошо, но такъв човек се ражда веднъж на 200-300г. Предния беше Рокефелер! Така, че на един Илон Мъск се нареждат 2-3 милиарда балъци, работещи на минимална заплата.
  • #12
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Добърден ( преди 2 години )
    До на телата дръжката:Може да изглеждаш няколко клипа за най големия мошенник в света https://youtube.com/channel/UCgKWj1pn3_7hRSFIypunYog
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    "Оказа се, че имаме някои книги на Шопенхауер и Ницше в къщата, каквито не трябва да четете на 14-годишна възраст. Не е добре това" - най-богатият човек в историята на Света. Съдейки по постижения, малцина са достойни да му oблuжaт тoпкитe.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    няма ли поне едно евала да кажете на човека ... ако тая злоба я използвахте конструктивно, ама на ....
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Онзи ( преди 2 години )
    Минтирито сигурно си е прерязал вените вече !!!! Някой ако го познава да му звънне ? Или пък на техните да звънне , тясната панелка поне е лесно да чуеш телефона :)
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    остави пазарната капитализация кажи колко са материалните активи на тесла
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    разбирачите пак сте сцепили мрака, не разбирате елементарни неща и това си е, едно малко уточнение - само пазарната капитализация на тесла е над 1 трилион долара
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Съгласен със 7 - той няма толкова пари в джоба (сметките си) а бизнеси с потенциална цена. Макар че ако тръгне да разпродава, реално ще вземе доста по-малко, защото още след първата продажба на голямо количество акции цената им ще падне рязко.
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Тесла е на печалба и без продажбите на квоти! Аре стига с тия квоти! Те само увеличават печалбата!
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ало, България, Варна, какво става при вас?- Оооо, велики фараоне, човека взе парите и.....пирамиди фараони и балъци за трилиони куче влачи тесла някой финансист да каже какви са печалбите след реализиряна продаба след платени заплати разходи и данъци както и дивидентите от една акция