IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Urus покори най-високото автомобилно шосе в света

Кросоувърът премина през проход, разположен по-високо от базовия лагер на Еверест

Наскоро проходът Умлинг Ла се превърна в най-високото разположеното шосе в света, по което могат да преминават автомобили. Това накара индийското подразделение на Lamborghini да направи две преминавания през планинския проход с кросоувъра си Urus, похвалиха се от компанията.


Lamborghini Urus


Достигайки 5882 метра надморска височина това шосе се намира по-високо от базовия лагер, от който потеглят алпинистите при опита си за изкачване на Еверест. В резултат на това, през зимата температурата на прохода достига -40 градуса по Целзий, като има с 50% по-малко кислород, отколкото на морското равнище.

Именно тези екстремни условия накараха екипът на Lamborghini India да направи опит за преминаване през това шосе. Проходът съчетава пътища от чакъл и бетон, на които автомобилът развива между 40 и 80 км/ч. Организаторите разкриват, че пътуването, което е било с дължина 88 км, е било много трудно още преди достигането на Умлинг Ла, но Urus се е справил, благодарение на режимите си на шофиране


Lamborghini Urus


Кросоувърът на Lamborghini се задвижва от 4.0-литров V8 с двойно турбо, който развива 650 к.с. и 850 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди и вдига максимална скорост 305 км/ч. Urus е притежател и на още едно впечатляващо постижение, след като през март тази година успя да вдигне 298 км/ч на лед.

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тази ОТСЕЧКА дори според БГ станрартите е асфалтирана! Други въпроси?
  • #4
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Друг тест трябваше да направят - Газ на максимална скорост по магистрала Хемус и изведнъж спиране на задръстването пред някой от вечни ремонтиращите се тунели в най-голямата жега. Ако не прегрее мотора или не се запали цялата кола минава теста.
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Не е пътрвото Ламбо, което го прави, преди години се качиха с Гаярдо. А и не е кой знае какво, хората го качват с 600 кубикова Тата Нано.
  • #2
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Уаууу ( преди 2 години )
    Уаууу, минали са по асфалтиран път, който се ползва ежедневно от различни автомобили!!! Какво следва - тест в есктремната пътна обстановка на бул. Бъгария в петък следобед?
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Голем праз