IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещата Skoda Superb ще получи напълно нов интериор

В салона ще елементи от електрическия Enyaq iV, но и много нови детайли

Skoda постигна сериозни успехи с последната Octavia и с изцяло новия електрически SUV - Enyaq iV, но чешката марка не забравя и своя флагман Superb, който през тази година празнува 20-ия си рожден ден. Новото поколение на модела ще излезе през 2024 година, а британското издание Auto Express разкрива подробности за него и показва своето виждане за дизайна му.


Skoda Superb


Следващият Superb ще запази модулната платформа MQB, но ще получи увеличение междуосие, за да може да се отдалечи от Octavia, която порасна на размери при четвъртото си поколение. Това означава по-дълъг заден надвес и подобна на купе линия на покрива, а също така и увеличена решетка на радиатора, която ще бъде една от най-големите за модел на марката.

Задвижването на новата генерация ще става с последно поколение на двигатели с вътрешно горене на VW Group, като това включва 2,0-литров бензинови и дизелови агрегати. Те ще отговарят на стандарта Евро 7, влизащ в сила от 2025 година. Ще има и хибридна версия (plug-in) версия, за която в Skoda смятат, че ще радва на сериозно търсене от клиентите.


Skoda Superb


Промените в интериора ще бъдат още по-сериозни, като чехите обещават нов подход на общуване между потребителя и контролните уреди. В Skoda ще подложат по-опростен подход, за да избегнат проблемите, които се появиха при последното поколение на VW Golf.

„Интериорът на колата ще направи огромна крачка напред. Той ще носи новия потребителски стил на марката, който се простира до това, което докосвате и чувствате. Той ще дебютира при Superb, а след това ще бъде използван и при второто поколение на Kodiaq“, обяви главният изпълнител директор на Skoda - Томас Шафер.


Skoda Enyaq iV


Той допълни, че флагманът ще получи някои основни елементи от Enyaq iV (най-вероятно големия 13-инчов екран), но ще има и нови детайли, които трябва да направят управлението на системите на автомобила още по-удобно.

Снимки: Auto Express

0 от 500
  • #6
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 2 години )
    Относно коментарите, когато гроздето е високо е най-кисело. Карам Superb от 2019 с всички възможни екстри. За тези цена колата е повече от перфектна. Даже ще си взема и новата, защото си заслужава, а който иска за тези пари втора употреба на БМВ или производните успех!
  • #5
    0 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    фенклуб на шкода звучи иато фен клуб на каруца
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    1111 ( преди 2 години )
    Винаги има един "анонимен"*** в коментарите,който пише тъпотия и после излиза, качва се в москвича си и отива да вади картофи с наметението вечерта да оплюе и най новата Е класа,гроздето е кисело за нисичките тапунгери.
  • #3
    4 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Виж новата Мазда 6, виж това недоразумение на 4 колела, е кое би си избрал, да караш и да се качваш с кеф всеки ден?!? Трябва тотално да си опериран от естетически норми или просто да искаш да имаш кола за да си купиш скрит ФолкСваген.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Решетката на Шкода е права отдолу. Малка, но съществена разлика.
  • #1
    5 rate up comment 36 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Биклюка си остава биклюк