IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на новата Skoda Superb

Следващото поколение ще бъде максимално унифицирано с Volkswagen Passat

Първи дизайнерски скици на новото поколение на Skoda Superb бяха публикувани от изданието Motor1. Следващата генерация на флагмана на чехите ще се качи на конвейера през 2023 година.


Skoda Superb


На изображенията се вижда фирмената решетка на радиатора с характерната форма с вертикални планки, фарове с няколко диодни елемента и L-образни задни светлини. Предполага се, че следващият Superb ще порасне на размери в сравнение с предшественика си. Това се случи с другите нови модели на Skoda, в това число Octavia и Fabia.

Вече е известно, че новата Skoda Superb ще бъде максимално унифицирана със следващото поколение - както като концепция, така и технически. А това означава, че двата модела ще се предлагат и като лифтбек, и като комби.

Както и досега, автомобилите ще предлагат с бензинови и дизелови двигатели, съчетани с предно предаване или със система за задвижване на четирите колела. От гамата на Superb и на Passat ще отпаднат версиите с механична скоростна кутия, тъй като те почти не се търсят на пазара.

Със сигурност, на по-късен етап ще се появи и версия на Superb с изцяло електрическо задвижване. Не е ясно, дали такава ще се предлага за новия Passat или Volkswagen ще участва в сегмента с нов електромобил от семейството ID.

Снимка: Motor1

0 от 500